Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση βρίσκονται και σήμερα στο επίκεντρο των δημοσιευμάτων του γερμανικού τύπου.

«Βοήθεια! Ελλάδα!» γράφει η Die Welt του Βερολίνου, η οποία υπογραμμίζει σε επικριτικό τόνο: «Το πόσο απελπιστική είναι η κατάσταση στην Αθήνα το αναγνωρίζει κανείς από το παράλογο κάποιων προτάσεων επίλυσης. Ο ευρωβουλευτής των γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης θεωρεί ότι η Ελλάδα θα έπρεπε στο εξής να αποκαλείται παντού στον κόσμο όχι Griechenland ή Greece, αλλά αποκλειστικά και μόνο Ελλάς. Αρκεί όμως ένα νέο όνομα για να ξεχαστεί το παλιό πρόβλημα χρέους; (…) Αν η χώρα θέλει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, αυτό θα είναι εξαιρετικά επώδυνο για τους Έλληνες. Καθώς η ανταγωνιστικότητά τους δεν μπορεί να αυξηθεί μόνο μέσω υποβάθμισης του νομίσματος, πρέπει να χρησιμοποιηθούν και άλλοι μοχλοί. Υπάρχει η ανάγκη ριζικών μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας», σημειώνει η Die Welt.

Σύμφωνα με τη Deutche Welle η Frankfurter Allgemeine φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα και οι συνέπειες».

Όπως γράφει: «Η χώρα και οι άνθρωποί της στέκονται αναπόφευκτα μπροστά σε πολύ δύσκολα χρόνια. Η Ελλάδα έχει προ πολλού εγκαταλείψει τις χρηματαγορές. Το πιο κρίσιμο ερώτημα τώρα είναι αν η ελληνική πτώση θα έχει επιπτώσεις σε άλλες χώρες στην περιφέρεια της ευρωζώνης».