Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα της «χρυσής βίζα» και την αγορά ακινήτων

Από ποιες χώρες είναι φέτος οι περισσότεροι αγοραστές


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:00
13/08/2017
Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα της «χρυσής βίζα» και την αγορά ακινήτων
4
loading

Στο πλαίσιο προσέλκυσης νέων επενδυτών, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επέκταση του προγράμματος Greek Golden Visa, δηλαδή της χορήγηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα σε ξένους που αγοράζουν κατοικίες ή ακίνητα αξίας άνω των 250.000.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδα «Παραπολιτικά», φέτος μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από αγοραστές κυρίως από την Τουρκία, την Κίνα, την Αίγυπτο, τη Ρωσία και άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Οι επενδύσεις αυτές γίνονται κυρίως σε κατοικίες με μοναδικά χαρακτηριστικά, στην Αθήνα ή σε δημοφιλείς προορισμούς, που δεδομένης της χαμηλής τους αποτίμησης αποτελούν πολύ ανταγωνιστική επένδυση συγκρινόμενα με ανάλογα ακίνητα άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών και προορισμών.

Στα τέλη Αυγούστου θα ταξιδέψουν στην Κίνα υψηλόβαθμα στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, προκειμένου Κινέζοι επενδυτές να μπορέσουν να αποκτήσουν τη «χρυσή βίζα» και μέσα από αγορές ελληνικών επενδυτικών προϊόντων.

Το ελάχιστο ποσό για τοποθετήσεις σε ομόλογα θα είναι 300.000 ευρώ. Η διαπραγμάτευση θα γίνει με το Χρηματιστήριο της Σενζέν, όπου στόχος είναι οι Κινέζοι επενδυτές που επιθυμούν να αποκτήσουν ελληνική «χρυσή βίζα» να μπορέσουν να το κάνουν μέσω της αγοράς ελληνικών διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων από τη χώρα τους.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, η «χρυσή βίζα» σημαίνει πως πολίτες τρίτων χωρών μπορούν να αποκτήσουν ένα ακίνητο εντός Ελλάδας αξίας 250.000 ευρώ και με τον τρόπο αυτό να «αγοράσουν» μαζί και την άδεια εισόδου στη χώρα μας και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη για πέντε χρόνια. Το ελληνικό πρόγραμμα δεν απαιτεί από τους επενδυτές να μένουν στην χώρα, παρά μόνο αν θελήσουν να λάβουν ελληνική υπηκοότητα όπου θα πρέπει να ζουν εδώ για τουλάχιστον επτά χρόνια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Γκιοζης Καρας

  Οι τουρκοι λαθροδιακινητες με τα χρηματα που κανουν
  αγοραζουν σπιτια στο ελλαδισταν...
  Μονο σε μας τους βλακες κοιτουν το "ποθεν εσχες.."

 2. avatar Κινέζος αφρικανός κτλ

  Η ανταλλαγή πλυθησμου ξεκινά ..Έλληνες φεύγουν μετανάστες σε άλλες χώρες και στην θέση τους θα έρθουν αφρικανοί ασιάτες ..πρεζεμποροι οπλεμποροι χασισεμπορεοι ναρκεμποροι κτλ

  1. avatar φιλε μου

   Ο Μαρινακης, ο Κονταρος και οι λοιποί που αναφέρεις έχουν ήδη ελληνική υπηκοότητα, δε χρειάζονται το συγκεκριμένο πρόγραμμα

 3. avatar Τα πήραν όλα!!!!!

  Καταπληκτική πολιτική παιδιά. Φτωχείναμε τον Ελληνα όσο μπορούσαμε έτσι ώστε να πουλήσει όσο όσο ότι έχει και δεν έχει απο γη. Ελάχιστοι Ελληνες βέβαια αγοράζουν πλέον.
  Δώστε τα όλα μάγκες.....!!!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει