Η Γαλλία ενδέχεται πιθανώς να χρειαστεί να λάβει συμπληρωματικά μέτρα για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό το 2012 και το 2013, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ετήσια έκθεσή του για την γαλλική οικονομία.

Η έκθεση αυτή είχε εμπάργκο για όλα τα ΜΜΕ ως τις 6 ώρα Ελλάδας αλλά ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Φρανσουά Μπαρουέν αναφέρθηκε σε αυτήν χωρίς να λάβει υπόψη του το γεγονός αυτό, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Μπαρουέν καλωσόρισε την έκθεση για τη χώρα του, η οποία προβλέπει ανάπτυξη περίπου 2% το 2011, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει πρόνοια για το όριο του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους στο Σύνταγμα της χώρας.

«Ο Φρανσουά Μπαρουέν καλωσορίζει την ετήσια έκθεση του ΔΝΤ η οποία χαιρετίζει τη γαλλική οικονομική πολιτική και τονίζει την σημασία την δημιουργίας ενός ‘χρυσού κανόνα’ για τον προϋπολογισμό», ανέφερε ανακοινωθέν του γάλλου υπουργού Οικονομίας.

Ο Μπαρουέν επισήμανε εξάλλου πως η έκθεση προειδοποιεί για τον κίνδυνο συρρίκνωσης του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) λόγω της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και των τιμών των πρώτων υλών, ενώ σημείωσε ότι η Γαλλία θα πρέπει να ετοιμάσει συμπληρωματικά μέτρα για το ενδεχόμενο η οικονομική ανάπτυξη να μην είναι όσο ευνοϊκή προβλέπεται.