Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία επιχείρηση ανέπτυξε το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος στη συνάντηση που είχε σήμερα με την υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.

Στην υφυπουργό έγινε εκτενής παρουσίαση των δομών που έχει αναπτύξει το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για την υποστήριξη της καινοτομίας και την ανάπτυξη των συνεργατικών σχηματισμών σε επίπεδο ΜΜΕ και η υφυπουργός ανέφερε ότι το υπουργείο θα προσπαθήσει να ενισχυθούν περισσότερο τέτοιες δράσεις.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, λόγω της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, τα προβλήματα ρευστότητας και στην ανάγκη που έχει δημιουργηθεί για ανάπτυξη εναλλακτικών χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως π.χ. δημιουργία εργαλείου μικροχρηματοδότησης. Αυτό, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, προϋποθέτει και τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας για τις ΜΜΕ.

Διεξοδική ήταν και η συζήτηση για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων, όπου συμφωνήθηκε στενή συνεργασία του υπουργείου με την ΓΣΕΒΕΕ, προκειμένου να αρθούν οι περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες.