Ο Μπρόντι είναι ένας μοναδικός σκύλος με μια εξίσου μοναδική «ταυτότητα»: έχει έναν λαιμό που φαίνεται εξαιρετικά μακρύ αλλά και βούλες που τον κάνουν να μοιάζει περισσότερο με καμηλοπάρδαλη παρά με μέλος του… κυνικού βασιλείου.

Τον σκυλάκο, της σχετικά σπάνιας ράτσας Αζαουάκ, διέσωσε η Αγγλίδα Λουίζα Κρουκ όταν ήταν ακόμη κουτάβι και είχε χτυπηθεί από ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν, αναφέρει η βρετανική Mirror.

Μετά το ατύχημα χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί το ένα μπροστινό του πόδι και ο ώμος του και καθώς τα Αζαουάκ έχουν ήδη απίστευτα μακρύ λαιμό, ο ακρωτηριασμός έκανε τον λαιμό του Μπρόντι να φαίνεται ακόμη πιο μακρύς.

«Ο Μπρόντι είναι ο πιο όμορφος σκύλος που έχω δει ποτέ. Είμαι λάτρης των λαγωνικών και τα Αζαουάκ είναι από τις αγαπημένες μου ράτσες», είπε η Κρουκ, σύμβουλος μάρκετινγκ.

«Έχει πράγματι πολύ μακρύ λαιμό, αλλά φαίνεται σχεδόν… γελοία μακρύς από ορισμένες γωνίες, επειδή ο ώμος του που λείπει τον κάνει πιο αδύνατο στη βάση του λαιμού του», πρόσθεσε. «Έτσι μερικές φορές φαίνεται σαν να είναι μόνο ένας μεγάλος λαιμός με πόδια, αν και μόνο τρία από αυτά».

Ο Μπρόντι πάντως πλέον έχει αναρρώσει πλήρως και αισθάνεται άνετα στο νέο σπίτι του. «Έχω έναν πολύ ιδιαίτερο δέσιμο με τον Μπρόντι. Πάντα έδειχνε τόσο ευγνώμων για τη νέα του ζωή μετά το ατύχημα», λέει η Κρουκ. «Είναι απίστευτα γλυκός. Λατρεύει τα πρωινά στην κουζίνα μαζί μου όταν κανένα από τα άλλα σκυλιά μου δεν είναι ξύπνιο, και με έχει όλη δική του. Είναι το μόνο πρωινό άτομο που έχω στη ζωή μου». Και τα αισθήματα είναι αμοιβαία.

«Από τον Μπρόντι, σίγουρα έμαθα να μην τα παρατάω τόσο εύκολα. Ήμουν τόσο σίγουρη ότι δεν υπήρχε ελπίδα και έφτασα κοντά στο να τον θανατώσω. Ανατριχιάζω όταν το σκέφτομαι τώρα που βλέπω πώς άνθισε», λέει η Κρουκ.

Τα Αζαουάκ μοιάζουν στην όψη με τα κυνηγόσκυλα της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας. Τα πίσω πόδια τους είναι μακρύτερα από τα μπροστά, ενώ έχουν αμυγδαλωτά μάτια και ένα ιδιαίτερο βάδισμα που τα κάνει πολύ όμορφα να τα κοιτάς. Το δέρμα τους είναι ένα με το σώμα τους και στην κοιλιά σχεδόν δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου τρίχωμα. Τα Αζαουάκ είναι απίστευτα υγιή κυνηγόσκυλα και οι τραυματισμοί τους είναι σπάνιοι.