Η Τσεχία κατέγραψε την Πέμπτη, 27.717 νέα κρούσματα του κορονοϊού, το μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγράψει η χώρα αυτή των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων αφότου άρχισε η πανδημία, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας που ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή (26/11).

Τα δεδομένα δείχνουν ότι η επιδημία εντείνεται, καθώς 131.731 κρούσματα καταγράφηκαν τις επτά τελευταίες ημέρες, σε σύγκριση με τα 73.200 κρούσματα που είχαν καταγραφεί ολόκληρο το μήνα Οκτώβριο.

Το τρίτο ρεκόρ μέσα σε 7 μέρες

Ο χθεσινός απολογισμός ήταν το τρίτο ρεκόρ που ανακοινώθηκε τις περασμένες επτά ημέρες.

Στο μεταξύ η τσεχική κυβέρνηση κήρυξε την Πέμπτη (25/11) κατάσταση έκτακτης ανάγκης για περίοδο 30 ημερών, με το κλείσιμο των χριστουγεννιάτικων αγορών και των νυχτερινών κέντρων, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την πανδημία της Covid-19. Η κυβέρνηση έδωσε εντολή τα μπαρ και τα κλαμπ να κλείνουν στις 10 μ.μ. και απαγόρευσε τη λειτουργία των χριστουγεννιάτικων αγορών.

Οι περιορισμοί που ισχύουν από τη Δευτέρα απαγορεύουν ήδη στους μη εμβολιασμένους Τσέχους και σε αυτούς που δεν έχουν αναρρώσει πρόσφατα από τη νόσο να εισέρχονται στα εστιατόρια, τα καφέ και τους αθλητικούς χώρους.