Μία μέδουσα έφτασε από την Καραϊβική στις ακτές της Αυστραλίας για πρώτη φορά.

Η θηλυκή, tripedalia cystophora, την οποία συναντάμε κατά κύριο λόγο στην Τζαμάικα εντόπισαν επιστήμονες στην ακτή του Κουίνσλαντ, 17 χιλιόμετρα από τον ωκεανό, τον περασμένο Ιανουάριο.

Ενώ άλλες έχουν εντοπιστεί στις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και την Ιαπωνία, αλλά και τη Νότια Αμερική, ωστόσο ποτέ δεν είχε βρεθεί στην Αυστραλία, που είναι το νοτιότερο σημείο που έχει βρεθεί.

Η ανακάλυψη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό την Ένωσης Βιολόγων Θάλασσας της Μεγάλης Βρετανίας και σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μετακίνηση της σαλούφας μπορεί να φανεί χρήσιμη για τη μελέτη της μετακίνησης ζώων λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να δούμε και άλλες μετακινήσεις πληθυσμών στους ωκεανούς του πλανήτη…

Ούτε βέβαια αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουν μετακινηθεί και αλλού και αν μην έχει ακόμη παρατηρηθεί το φαινόμενο.

Πάντως, σε αντίθεση με την Αυστραλιανή σαλούφα, το είδους της Καραϊβικής είναι μικρότερο, και παρότι δεν είναι θανατηφόρα, είναι πολύ επίπονο το τσίμπιμά της.

Στο χάρτη, με κόκκινες κουκίδες φαίνονται τα σημεία που εντοπίστηκε η μέδουσα:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.