Μία από τις παλαιότερες και πιο όμορφες πόλεις της Αλάσκας, το Juneau, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αλάσκας, φιλοξενεί μεγαλοπρεπή βουνά, παγετώνες, άγρια ​​ζωή και θέα σε καταρράκτες, λίμνες, ποτάμια αλλά και τον ωκεανό. Σε μια πόλη όπου ακόμη και οι παμπ και οι καφετέριες διαφημίζουν την υπέροχη θέα στο απίστευτο φυσικό τοπίο ολόγυρά τους, εάν είστε φωτογράφος, ζωγράφος ή απλά λάτρης του απαράμιλλου φυσικού κάλλους τότε το σουρεαλιστικό τοπίο στον παγετώνα Mendenhall θα σας πάρει σίγουρα τα μυαλά.

Παγετώνας Mendenhall: Το σουρεαλιστικό τοπίο στην Αλάσκα που θα σας πάρει τα μυαλά

Καμία επίσκεψη στην Αλάσκα δεν είναι ολοκληρωμένη αν κανείς δεν θαυμάσει από κοντά το άκρως σουρεαλιστικό τοπίο στον παγετώνα Mendenhall. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 21 χλμ. από την πόλη και εκτείνεται από το Icefield Juneau, την πηγή του στην ουσία, μέχρι την κοιλάδα Mendenhall, στο Εθνικό Δάσος Tongass και πρόκειται για ένα μοναδικό θέαμα που σπάνια αντικρίζει κανείς στην ζωή του.

Απλωμένος σε ένα μήκος 19 χλμ., ο παγετώνας καταλαμβάνει μια έκταση 4 τ. χλμ. και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 38 μεγαλύτερους παγετώνες στην περιοχή. Απ’ όπου κι αν τον παρατηρήσει κανείς -το κέντρο επισκεπτών, από ψηλά με ελικόπτερο, με πεζοπορία ή ράφτινγκ- το μόνο σίγουρο είναι ότι η εικόνα που θα θαυμάσει σίγουρα θα του πάρει τα μυαλά. Το μεγαλείο της φύσης στα καλύτερά του, με τους σουρεαλιστικούς σχηματισμούς του πάγου να αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

Αν και η παρατήρηση του παγετώνα από το κέντρο των επισκεπτών, το οποίο παρέχει και τηλεσκόπια, αποτελεί δημοφιλή επιλογή για το κοινό, όσοι θέλουν να τον ανακαλύψουν εκ των έσω βιώνουν μια μοναδική εμπειρία ζωής που τους μένει για πάντα αξέχαστη. Η πεζοπορία στο εσωτερικό του για την εξερεύνηση των παγωμένων μπλε σπηλιών κατά μήκος του παγετώνα και η ομορφιά της άγριας φύσης της Αλάσκας, πραγματικά συγκλονίζουν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.