Είναι από τα τρομακτικά αλλά και ανεπανάληπτα συναρπαστικά απρόοπτα που μπορεί να συμβούν στη θάλασσα. Την τύχη να βρεθούν σε απόσταση αναπνοής από μία θάλασσα φυσητήρα είχαν οι Giancarlo και Karen Thomae την ώρα που έκαναν καγιάκ επιχειρώντας να εντοπίσουν φάλαινες, στην περιοχή του Monterey Bay στην Καλιφόρνια.

Εκείνοι αναζητούσαν τη φάλαινα αλλά εκείνη τους βρήκε πρώτη αναδυόμενη ξαφνικά σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων από το σοκαρισμένο ζευγάρι που δεν πίστευε στα μάτια του.

Σύμφωνα με το νόμο, εξηγεί η Daily Mail, απαγορεύεται άνθρωπος να πλησιάσει φάλαινα σε απόσταση μικρότερη των περίπου 90 μέτρων αλλά τι μπορείς να κάνεις όταν η φάλαινα πλησιάζει τους ανθρώπους;

Η συναρπαστική στιγμή καταγράφηκε από τον θαλάσσιο βιολόγο Giancarlo Thomae. «Κάναμε καγιάκ και ξαφνικά οι φάλαινες ήρθαν δίπλα μας. Με δεδομένο το μέγεθός τους, είχαν πολλή χάρη… », περιέγραψε σημειώνοντας πως οι φάλαινες φυσητήρες είναι πολύ περίεργες και παιχνιδιάρικες και γίνονται πολύ φιλικές. Μερικές φορές πάρα πολύ φιλικές…»

Δείτε τις φωτογραφίες

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.