Το σπάνιο φίδι με δύο κεφάλια που είχε εντοπιστεί πριν από δύο μήνες στην Πολιτεία της Βιρτζίνια έφυγε από τη ζωή, όπως ενημέρωσε σχετικά ένας ειδικός.
Σύμφωνα με την Washington Post, ο ερπετολόγος JD Kleopfer ανακοίνωσε μέσω ποστ στο Facebook πως το φίδι απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος.

Η δικέφαλη οχιά εντοπίστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου στην αυλή ενός σπιτιού στο Γούντμπριτζ της βόρειας Βιρτζίνια.

Έπειτα από εξέταση στην οποία υποβλήθηκε από το κέντρο άγριας πανίδας της Βιρτζίνια διαπιστώθηκε πως είχε δυο οισοφάγους και δύο τραχείες, αλλά μια καρδιά και ένα σετ από πνεύμονες. Διαπιστώθηκαν επίσης κάποια αξιοσημείωτα ευρήματα όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι το αριστερό κεφάλι διέθετε μεγαλύτερο οισοφάγο, ενώ το δεξί είχε πιο ανεπτυγμένο λαιμό για τα θηράματα.

Οι βιολόγοι πάντως πίστευαν πως και τα δύο κεφάλια ήταν ικανά να δαγκώσουν και να γεμίσουν με δηλητήριο το θήραμά τους.

Όταν είχε εντοπιστεί η δικέφαλη οχιά, ο ερπετολόγος JD Kleopfer είχε γράψει χαρακτηριστικά στο Facebook: «Είναι πάρα πολλές οι προκλήσεις της καθημερινής ζωής με δύο κεφάλια».

Τα δικέφαλα φίδια είναι σαν δίδυμα φίδια που δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαχωρισμός τους. Αποτελούν σπάνιο φαινόμενο καθώς έχουν πολύ μικρό προσδόκιμο ζωής, αφού τα δύο κεφάλια συναγωνίζονται σκληρά για την τροφή με αποτέλεσμα να καταλήγουν να δαγκώνονται μεταξύ τους.