Για να πιείτε προσεγμένα και απολαυστικά cocktails δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να βγείτε στο κέντρο της Αθήνας.

Υπάρχουν «outsider» γειτονιές και περιοχές που ξέρουν από cocktails, για τα οποία και φημίζονται, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες τους με τις ευφάνταστες και ταυτόχρονα ποιοτικές δημιουργίες τους.

Old Dog

Σε κεντρικό σημείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον αναγεννημένο πεζόδρομο της Σαρδέων, το Old Dog δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει οικείο στέκι κάνοντάς σας να νιώθετε ότι βρίσκεστε σε αγαπημένο meeting point με την… οικογένειά σας.

Στα βασικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα στέκια της περιοχής, και όχι μόνο, η έντονη αίσθηση της φιλοξενίας, τα ποιοτικά και ψαγμένα ποτά, τα εμπνευσμένα cocktails με ιδιαίτερες γεύσεις, ο ποιοτικός καθώς και οι εξαιρετικές γευστικές μπουκιές του, παρασκευασμένες από επιλεγμένες πρώτες ύλες.

Kika Cafe aperittivo

Ένα από τα πιο φημισμένα στέκια επί του πολυσύχναστου πεζόδρομου της Βεάκη (νο 35), στο Περιστέρι, στο οποίο δύσκολα θα βρείτε να καθίσετε, καθώς είναι μικρό και πολυσύχναστο.

Με italian style φιλοσοφία, διαθέτει ένα γουστόζικο και άκρως προσεγμένο χώρο και σερβίρει (έτσι όπως πρέπει) espresso, αυθεντικό ιταλικό aperitivo, ενώ διαθέτει και μια ενημερωμένη cocktail list με signature και κλασικές επιλογές. Οι μουσικές κινούνται σε jazz, swing, soul, latin και boogie ακούσματα.

Bartist

Το Bartist (Λ. Φιλαδελφείας 4) στις Αχαρνές, ακολουθεί την φιλοσοφία αντίστοιχων φημισμένων στεκιών σε μεγάλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις και έχει δημιουργηθεί βασισμένο στη φιλοσοφία της εξειδίκευσης σε δύο βασικούς τομείς που αφορούν στη λειτουργία του: τον καφέ και τα cocktails. Στα δυνατά χαρτιά του, επίσης, τα πολυσυζητημένα events με guest djs που συγκεντρώνουν το μουσικό κοινό της πόλης στο χώρο του.