Δεν πρόκειται για στέκια που σερβίρουν αποκλειστικά νηστίσιμες γεύσεις, αλλά για προτάσεις που θα βρείτε νόστιμα πιάτα χωρίς κρέας, για εσάς που δεν θέλετε να υποκύψετε στον πειρασμό.

Ζυμαρικά με θαλασσινά, πιάτα χορτοφαγικά ή vegan και υγιεινές προτάσεις για όσους, επιπλέον, προσέχουν και την διατροφή τους.

 Nice ‘n’ Easy

Ένα all day long bio cafe-restaurant στην οδό Σκουφά (Ομήρου 60 & Σκουφά), στο Κολωνάκι, με κατάλογο που καταφέρνει να έχει νόστιμες –όλες θερμιδομετρημένες– και υγιεινές προτάσεις. Το Nice ‘n’ Easy ξεχωρίζει για τη φιλοσοφία που πρεσβεύει, τις υγιεινές αλλά πεντανόστιμες γευστικές προτάσεις, την έμφαση στα βιολογικά και οικολογικά προϊόντα και το σεβασμό στις αγνές πρώτες ύλες.

Εδώ μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το πρωινό σας, το brunch σας και γεύματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο μέσα κι έξω χώρος έχουν πολλές κινηματογραφικές αναφορές, όπως άλλωστε και τα πιάτα που φέρουν ονόματα διάφορων αστέρων. Έχει και αδερφάκι στην Κηφισιά.

Γη

Ο πρώτος vegan- raw πολυχώρος στην Αθήνα, που υποστηρίζει την «πράσινη» και υγιεινή διατροφή και χρησιμοποιεί εκλεκτές πρώτες ύλες που ακολουθούν τη γενικότερη φιλοσοφία του.

Σε έναν πανέμορφο χώρο στη Γλυφάδα (Γρηγορίου Λαμπράκη 69), λειτουργεί όλη την ημέρα σαν εστιατόριο και cafe και διαθέτει έναν πλούσιο κατάλογο ο οποίος ικανοποιεί γευστικά ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Πλούσιες σαλάτες, πίτσα και burritos, γλυκά χωρίς ζάχαρη, γαλακτοκομικά, άλευρα, αυγά ή συντηρητικά, χυμοί, smoothies και milkshakes από φρέσκα φρούτα, λαχανικά και υπερτροφές, καφές, πληθώρα σε γεύσεις τσάι (κρύο ή ζεστό), ελληνικά κρασιά και μπύρες βρίσκονται στη διάθεσή σας.

Nanninella

Ο Ναπολιτάνος Μαρτσέλο μεταδίδει όλο το ιταλικό του ταμπεραμέντο σε αυτήν την αυθεντική τρατορία στην Αγία Παρασκευή (Πελοποννήσου 13). Η έντονη προσωπικότητά του κυριαρχεί στο χώρο, και αν επιθυμείτε ένα ήρεμο γεύμα καλύτερα να το ξανασκεφτείτε.

Η ναπολιτάνικη κουζίνα, φυσικά, και έχει την τιμητική της εδώ με τα ζυμαρικά με θαλασσινά να βρίσκονται στις κορυφαίες επιλογές. Στον αντίποδα, η αυθεντική ιταλική πίτσα του που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της πόλης.