Η γυναίκα αποτέλεσε αγαπημένο θέμα λογοτεχνών, θεατρικών συγγραφέων και κινηματογραφιστών. Στις τέχνες, μεταξύ ανθρώπων των γραμμάτων και των πιο διάσημων στοχαστών, η γυναίκα δεν πέρασε και λίγα: Σαρκαστικέ, εξυμνήθηκε, διακωμωδήθηκε… Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε ορισμένες χιουμοριστικές φράσεις για τη γυναίκα που ακούστηκαν σε κινηματογραφίες ταινίες καθώς και άλλες από διάφορες μορφές τέχνης. «Δεν έχεις ιδέα τι μπορεί να κάνει ένα κορίτσι με μακριά πόδια, δίχως να κάνει το οτιδήποτε…», «The Palm Beach Story» «Ο Αδάμ ήταν το πρώτο σχέδιο του Θεού. Το βελτίωσε με την Εύα», «The Constant Gardener» «Ένα πράγμα γνωρίζω στα σίγουρα: οι γκόμενες έλκουν τα καθίκια», «American: The Bill Hicks Story» «Οι γυναίκες χρειάζονται ένα λόγο για να κάνουν σεξ. Οι άντρες ένα μέρος», «City Slickers» «Ειλικρινά αγαπητή μου, δεν δίνω δεκάρα». («Frankly my dear, I don’t give a damn»). Η αμφιλεγόμενη φράση του Rhett Butler προς τη Scarlett O’Hara λόγω της γλώσσας (damn) που χρησιμοποίησε, «Gone With the Wind»

«Μην κοροϊδεύεις τον αυνανισμό. Είναι σαν το σεξ με κάποιον που αγαπώ». Η αμίμητη ατάκα του Γούντι Άλεν στην ταινία «Annie Hall». -Νεαρό κορίτσι: …Και μετά η μαμά φίλησε τον μπαμπά, και ο άγγελος μίλησε με τον πελαργό και ο πελαργός φτερούγισε στη Γη από τον ουρανό και έβαλε το διαμάντι στο λάχανο και το διαμάντι μεταμορφώθηκε σε μωρό. – Pugsley: Οι γονείς μου περιμένουν και αυτοί παιδί. -Wednesday: Έκαναν σεξ! «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήταν εκείνη. Ήταν σαν όνειρο. Αλλά ήταν πράγματι αυτή, όπως τη θυμόμουν. Αυτό το ντελικάτο, πανέμορφο πρόσωπο. Και ένα σώμα που μπορούσε να λιώσει το τυρί σε ένα τοστ από την άλλη άκρη του δωματίου. Και στήθη που έμοιαζαν να λένε… “Γεια σου! Κοίταξέ μας”», «Τhe Naked Gun 2 ½: The Smell of Fear» «Ο θεός έδωσε στους άνδρες εγκέφαλο μεγαλύτερο των σκυλιών, ώστε να μην προσπαθούν να κάνουν σεξ με το πόδι των γυναικών σε κοκτέιλ πάρτι!», «Hackers» «Η τελευταία φορά που ήμουν μέσα σε γυναίκα, ήταν όταν επισκέφτηκα το Άγαλμα της Ελευθερίας», «Crimes and Misdemeanors» «Ναι, της είπα να ανέβει πάνω. Ξεκίνησε να μου κάνει κήρυγμα ότι δεν την προσέχω όταν μου μιλάει… ή κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι ακριβώς, δεν την πρόσεχα!», « Dumb and Dumber» «Είσαι η πιο όμορφη γυναίκα που έχω ποτέ δει, κάτι που δεν είναι και το καλύτερο για σένα», «Animal Crackers» «Ήμουν παντρεμένη. Ο άντρας μου ξενοκοιτούσε δεξιά και αριστερά. Μια μέρα, μου λέει ότι είναι δικό μου λάθος ότι βλέπει άλλες γυναίκες. Έτσι, άρπαξα ένα μαχαίρι και του είπα ότι ήταν δικό του λάθος που τον μαχαιρώνω», «Living Out Loud» – Jerry (Jack Lemmon): Δεν μπορούμε να παντρευτούμε καθόλου. – Osgood (Joe E. Brown): Γιατί όχι; – Jerry: Αρχικά, δεν είμαι φυσική ξανθιά. – Osgood: Δεν πειράζει. – Jerry: Καπνίζω! Καπνίζω πολύ! – Osgood: Δεν με νοιάζει. – Jerry: Λοιπόν, έχω απαίσιο παρελθόν. Για 3 χρόνια τώρα, συζώ με έναν που παίζει σαξόφωνο. – Osgood: Σε συγχωρώ. – Jerry: Δεν μπορώ να κάνω παιδί! – Osgood: Μπορούμε να υιοθετήσουμε. – Jerry: Ε μα πια… Είμαι άντρας! – Osgood: Κανείς δεν είναι τέλειος! «Some Like It Hot»

«Μισώ τις γυναίκες γιατί ξέρουν πάντα που βρίσκεται το οτιδήποτε» James Thurber, αμερικάνος κωμικός «Κάποιος, κάποτε με ρώτησε γιατί οι γυναίκες δεν τζογάρουν τόσο, όσο οι άντρες και του απάντησα ότι δεν έχουμε τόσα χρήματα. Ήταν αληθινή η απάντησή μου, αλλά μισή. Στην πραγματικότητα, το γυναικείο ένστικτο του τζόγου εξαντλείται με το γάμο». Gloria Steinem, αμερικανίδα φεμινίστρια «Αν μια γυναίκα είναι ωραία, μιλήστε της για την ομορφιά της. Αν είναι άσχημη, μιλήστε της για την ασχήμια των άλλων γυναικών». Τζορτζ Μπέρναρντ Σο «Δεν θα έπρεπε ποτέ να εμπιστεύεται κανείς μία γυναίκα που λέει την πραγματική της ηλικία. Μια γυναίκα που θα το έλεγε αυτό σε κάποιον, θα μπορούσε να του πει οτιδήποτε». Oscar Wilde, «A Woman of No Importance» «Οι γυναίκες συμβολίζουν το θρίαμβο της ύλης επί του πνεύματος, ακριβώς όπως οι άντρες συμβολίζουν το θρίαμβο του νου επί των ηθών». Oscar Wilde, «The Picture of Dorian Gray» «Οι γυναίκες μας φέρονται όπως η ανθρωπότητα στους θεούς της. Μας λατρεύουν και πάντα μας σκοτίζουν προκειμένου να κάνουμε κάτι για αυτούς». Oscar Wilde, «The Picture of Dorian Gray» «Από μεν την κακή γυναίκα τίποτε δεν υπάρχει χειρότερο, από δε την καλή κανένα άλλο δεν επλάστηκε ανώτερο σ’ αξία αγαθό». Ευριπίδης