Την Ορχήστρα Σπανομάρκου φιλοξενεί αύριο το Χυτήριο σε μια συναυλία αφιέρωμα για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αφιερώματα στα λαϊκά έργα του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς, εκτός από τα περισσότερο γνωστά τραγούδια του, θα ακουστούν και έργα λιγότερο προβεβλημένα, όμως εξίσου σπουδαία, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να ανακαλύψει περισσότερα τραγούδια του Μίκη της Ελλάδος, ενός από τους σημαντικότερους μουσουργούς στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Τραγούδια-σταθμούς από τη μουσική διαδρομή του Μίκη Θεοδωράκη θα ερμηνεύσει ο Σωτήρης Ψυλλάκης, επίσης ο γνωστός πιανίστας και ερμηνευτής Βασίλης Αρχιτεκτονίδης και guest στη μεγάλη αυτή βραδιά θα είναι η Νάντια Καραγιάννη, που έχει συνεργαστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Επικεφαλής του δίδυμου τρίχορδων μπουζουκιών στη συναυλία θα είναι ο Γιώργος Ξενοκώστας. Στην 3ωρη αυτή συναυλία, θα παρουσιαστούν έργα από τους δίσκους Μικρές Κυκλάδες-Λιποτάκτες, Τραγούδια του Αγώνα,18 Λιανοτράγουδα της Πικρής Πατρίδας, Επιτάφιος, Άξιον Εστί, Αρχιπέλαγος, Πολιτεία Α’, Τα Τραγούδια του Αντρέα, Ένας Όμηρος, Ρωμιοσύνη, Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού, Τα Λυρικά, αλλά και τραγούδια από το θεατρικό «Μαγική Πόλη», από την ταινία «Ζ», από την ταινία «Φαίδρα», από το θεατρικό «η Γειτονιά των Αγγέλων», από το μπαλέτο «Ζορμπάς», κ.α.

Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Γκάζι Μετρό Κεραμεικός