Η κεντρική σκηνή του θεάτρου ΑΜΙΡΑΛ παρουσιάζει από τα τέλη Οκτωβρίου το νέο έργο των Στέλιου Παπαδόπουλου – Γιώργου Βάλαρη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, «Η Μαμά είπε μη..!».

Πρόκειται για μία σύγχρονη, σπονδυλωτή μουσική κωμωδία, με την κυρίαρχη «μητρική φιγούρα» να ξεδιπλώνει διαφορετικές μικρές ιστορίες, σαν ένα «ταξίδι μνήμης» στη ζωή και τις σχέσεις της -με τους άλλους και τον εαυτό της κυρίως- με διάθεση κριτική, νοσταλγία αλλά και έντονο αυτοσαρκασμό.

Η μοντέρνα συγγραφική και σκηνοθετική γραμμή της παράστασης, παρουσιάζει με σουρεαλιστικό τρόπο τις αυτοβιογραφικές σκηνές, με τις αρχέτυπες συγκρούσεις των «θέλω» με τα «πρέπει», του «συνειδητού» με το «υποσυνείδητο» και του «σήμερα» με το «χθες», δημιουργώντας στιγμές κωμικής κορύφωσης αλλά και συγκινησιακής φόρτισης στον θεατή, που αναγνωρίζει εύκολα στα πρόσωπα του έργου, τον ίδιο του τον εαυτό.

Εννέα ιστορίες για τη ζωή , τον έρωτα, τις σχέσεις, την οικογένεια, το γάμο, την «καψούρα», τη «διαφορετικότητα» της γυναίκας και του άντρα, διαποτισμένες με τραγούδι , χορό και video art, μέσα από τα μάτια μιάς γυναίκας…

Τον καταλυτικό στην εξέλιξη και τροπή του έργου, ρόλο της «μαμάς», ερμηνεύει η Μάρθα Καραγιάννη, που μετά από ολιγόχρονη απουσία, επιστρέφει σε κεντρική Αθηναϊκή σκηνή! Μαζί της, η Νίνα Λοτσάρη, η Μίνα Ορφανού, η Λιλή Τσεσματζόγλου και ο Αιμίλιος Ράφτης.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Στέλιος Παπαδόπουλος και Γιώργος Βάλαρης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Βάλαρης

Πρεμιέρα στις 18 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αμιράλ