Δεν τα κατάφερε να περάσει στον τελικό της Eurovision η Κύπρος, η οποία εκπροσωπήθηκε από τη Δέσποινα Ολυμπίου, με το τραγούδι «Αν με θυμάσαι», σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου ημιτελικού της διοργάνωσης.

Στον τελικό προκρίθηκαν η Μολδαβία, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Λευκορωσία, η Δανία, η Ρωσία, το Βέλγιο, η Ουκρανία και η Ολλανδία. Δεν προκρίθηκαν η Κύπρος, η Σερβία, η Αυστρία, η Σλοβενία, η Κροατία και το Μαυροβούνιο.

Η συμμετοχή της Ελλάδας θα κριθεί στον επόμενο ημιτελικό την Πέμπτη. Η Ελλάδα θα βγει την ένατη θέση με το τραγούδι «Alcohol is free» από τους Αγάθωνα Ιακωβίδη και Κoza Mostra.

Η έναρξη του πρώτου ημιτελικού του φετινού Μουσικού Διαγωνισμού της Eurovision στο κατάμεστο γήπεδο «Μάλμε Αρένα» της Σουηδίας ήταν εντυπωσιακή.

Οι έντεκα χιλιάδες eurofans που βρέθηκαν στο γήπεδο καταχειροκρότησαν τις 16 χώρες που συμμετείχαν στον 58ο Μουσικό Διαγωνισμό, ενώ συγκινητική ήταν η έναρξη της μουσικής βραδιάς, με την παρουσία μικρών παιδιών που τραγουδούσαν στη νοηματική, το περσινό νικητήριο τραγούδι «Euphoria» μαζί με την ερμηνεύτριά του Loreen.

Τα περίτεχνα κοστούμια, οι εντυπωσιακές χορογραφίες και τα πλούσια εφέ δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον φετινό διαγωνισμό.