Επειδή μία φορά δεν είναι αρκετή, η πιο αγαπημένη οικογένεια Γάλλων επιστρέφει με νέες περιπέτειες που θα δροσίσουν τα καλοκαιρινά βράδια στα θερινά σινεμά, την ώρα που ένα σκοτεινό και απόλυτα τρομακτικό σίκουελ μιας εκ των πιο κλασικών ταινιών τρόμου υπόσχεται να σας κάνει να ανατριχιάσετε από φόβο.

Στα όσα, ωστόσο, σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσει κανείς η αστυνομική ταινία για τα ειδεχθή εγκλήματα του γοητευτικού δικηγόρου Τεντ Μπάντι, ενός εκ των πιο τρομερών serial killers των ΗΠΑ, η δράση του οποίου έλαβε χώρα κατά την δεκαετία του ’70.

Θεέ μου τι Σου Κάναμε; 2 (Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu?)

Γαλλική κωμωδία, 98’

Σκηνοθεσία: Φιλίπ ντε Σοβερόν

Πρωταγωνιστούν: Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Αρί Αμπιτάν, Μεντί Σαντούν, Φρεντερίκ Τσάου, Νουμ Ντιαβαρά, Φρεντερίκ Μπελ, Τζούλια Πιατόν, Εμιλί Καέν, Ελοντί Φοντάν, Πασκάλ Νζονζί, Σαλιμάτα Καματέ, Τατιάνα Ρόζο, Κλόντια Ταγκμπό

Πέντε χρόνια μετά τη σαρωτική εμπορική επιτυχία «Θεέ μου, τι Σου Kάναμε;» που έσπασε τα ταμεία παγκοσμίως, η πιο αγαπημένη οικογένεια της Γαλλίας επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για νέες, ξεκαρδιστικές περιπέτειες. Αυτή τη φορά, ο Κλοντ και η Μαρί Βερνέιγ έχουν να αντιμετωπίσουν ένα καινούργιο πρόβλημα.

Οι τέσσερις γαμπροί τους έχουν αποφασίσει να φύγουν από τη Γαλλία με τις συζύγους και τα παιδιά τους και να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Ανίκανοι να φανταστούν ότι η οικογένειά τους δεν θα είναι κοντά, ο Κλοντ και η Μαρί προσπαθούν απεγνωσμένα να τους κρατήσουν δίπλα τους.

Η Κούκλα του Σατανά (Child’s Play)

Τρόμου συμπαραγωγής Γαλλίας, Καναδά, ΗΠΑ, 88’

Σκηνοθεσία: Λαρς Κλέβμπεργκ

Πρωταγωνιστούν: Όμπρεϊ Πλάζα, Γκάμπριελ Μπέιτμαν, Μαρκ Χάμιλ, Μπράιαν Ταϊρί Χένρι

Η κλασική ταινία τρόμου του 1988 «Η Κούκλα του Σατανά» επιστρέφει πιο εφιαλτική από ποτέ. Όλα ξεκινούν όταν μια νεαρή μητέρα, η Κάρεν (Όμπρεϊ Πλάζα), δωρίζει στον γιο της Άντι (Γκάμπριελ Μπέιτμαν) μια κούκλα Buddi, μη γνωρίζοντας την απειλητική και δολοφονική φύση που κρύβεται μέσα της.

H αιμοδιψής κούκλα, που πλέον διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη, επιστρέφει για να σκορπίσει τον τρόμο και τον θάνατο, στοιχειώνοντας σκέψεις, ψυχές και παιχνίδια.

Το Αριστούργημά μου (My Masterpiece)

Αργεντίνικη κωμωδία, 100’

Σκηνοθεσία: Γκαστόν Ντουπράτ

Πρωταγωνιστούν: Αντρέα Ακάτο, Λουκάς Αράντο, Ραούλ Αρεβάλο

Μετά τη βραβευμένη στη Βενετία ταινία του «Ο Επιφανής πολίτης», ο Γκαστόν Ντουπράτ, παρουσιάζει μια αριστουργηματική κωμωδία για την τέχνη της απάτης. Ο Αρτούρο, ένας πετυχημένος ιδιοκτήτης γκαλερί τέχνης, και ο Ρέντζο, ένας ταλαντούχος αλλά παρακμιακός ζωγράφος, είναι φίλοι από τα παλιά αλλά δεν μπορούν να σταματήσουν να λογομαχούν μεταξύ τους.

Μια ημέρα, ο Αρτούρο βρίσκει τη λύση όλων των προβλημάτων τους, αλλά το σχέδιο που έχει συλλάβει αποδεικνύεται πιο τρελό και ριψοκίνδυνο από ό,τι περίμεναν αρχικά.

Τεντ Μπάντι, Ένας Γοητευτικός Δολοφόνος (Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile)

Αμερικάνικη αστυνομική, 100’

Σκηνοθεσία: Τζο Μπέρλιντζερ

Πρωταγωνιστούν: Ζακ Εφρον, Λίλι Κόλινς, Χάλεϊ Τζόελ Οσμεντ

Ο Τεντ: ωραίος, έξυπνος, χαρισματικός, τρυφερός. Η Λιζ: ανύπαντρη μητέρα, επιφυλακτική άλλα ερωτευμένη. Οι τρεις τους, μαζί με την κόρη της Λιζ, είναι μια ευτυχισμένη οικογένεια. Μέχρι την στιγμή που ο Τεντ συλλαμβάνεται και κατηγορείται για μια σειρά από ειδεχθείς φόνους.

Όταν η  ανησυχία μετατρέπεται σιγά σιγά σε παράνοια η Λιζ αναγκάζεται να αναρωτηθεί πόσο καλά γνωρίζει τον άνδρα με τον οποίο μοιράζεται την ζωή της καθώς όλο και περισσότερες αποδείξεις έρχονται στο φως και να αποφασίσει αν ο Τεντ είναι αλήθεια αθώος ή ένοχος.