Το δημοφιλές ιστορικό ροκ συγκρότημα Scorpions θα δώσει συναυλίες το ερχόμενο φθινόπωρο σε πέντε ρωσικές πόλεις, στην Αγία Πετρούπολη, την Μόσχα, στο Εκατερίνεμπουργκ, το Κρασνοντάρ και το Βαρόνεζ, ενώ θα συνεχίσουν τις εμφανίσεις τους στο Κίεβο και το Μινσκ.

«Το πιο αγαπημένο και δημοφιλές ροκ συγκρότημα στη Ρωσία θα μας έρθει στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του Crazy World Tour. Αυτό το φθινόπωρο οι Scorpions θα έρθουν και πάλι στη Ρωσία για να τραγουδήσουν το «Wind of Change», το «Send Me an Angel» και άλλες επιτυχίες με τις οποίες μεγάλωσαν αρκετές γενιές που ήταν λάτρεις της ροκ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η διοργανώτρια εταιρεία των συναυλιών SAV Entertainment, όπως μεταδίδει το TASS και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Scorpions θα ξεκινήσουν τις συναυλίες τους στη Ρωσία από την πόλη Εκατερίνεμπουργκ όπου θα εμφανισθούν στις 31 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια θα εμφανισθούν στο Κρασνοντάρ (3 Νοεμβρίου). Στη Μόσχα θα δώσουν συναυλία στις 5 Νοεμβρίου και στην Αγία Πετρούπολη στις 7 Νοεμβρίου. Στις 10 Νοεμβρίου θα δώσουν την τελευταία τους συναυλία στην πόλη Βαρόνεζ, απ όπου θα αναχωρήσουν για το Κίεβο και εν συνεχεία από εκεί για την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ.

Η παγκόσμια περιοδεία Crazy World που πήρε το όνομά της από το ομώνυμο άλμπουμ του 1990 ξεκίνησε το 2017, χρονιά που οι διάσημοι ρόκερ ταξίδεψαν στη Ρωσία δίνοντας συναυλίες στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, στο Σότσι, το Κρασνοντάρ, το Νίζνι Νόβγκοροντ, στην Ουφά και στο Αικατερίνεμπουργκ.

Οι πωλήσεις του άλμπουμ Crazy World έχουν υπερβεί τα 5 εκατομμύρια αντίτυπα. Ανάμεσα στα τραγούδια είναι και το γνωστό «Wind of Change», το οποίο οι Scorpions έγραψαν εμπνεόμενοι από τις συναυλίες που είχαν δώσει στο Λένινγκραντ και στη Μόσχα το 1988 και το 1989 και από τον άνεμο της αλλαγής που προκάλεσε στη Σοβιετική Ένωση η περίφημη «περεστρόικα» (ανασυγκρότηση) και η «γκλάσνοοστ» (διαφάνεια) που ήταν οι βασικοί άξονες της πολιτικής του τότε ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.