Το «Φεστιβάλ στο Λόφο» ανεβάζει αυλαία για πρώτη φορά παρουσιάζοντας μια σειρά από δημοφιλείς συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί σε έναν χώρο όπου στη σκηνή του έχουν παρουσιαστεί αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως εμφανίσεις μεγάλων ελληνικών και διεθνών θιάσων, λαϊκών συγκροτημάτων διεθνούς φήμης και συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών της ελληνικής, κυρίως, σκηνής. Ο λόφος της Καστέλας συνδυάζει επίσης, την αισθητική ενός κλασικού αρχαίου θεάτρου, με τη θέα που προσφέρει προς τη θάλασσα.

Δύο σημαντικές πρεμιέρες που θα πραγματοποιηθούν στο φεστιβάλ, είναι η μουσική συνάντηση του Θάνου Μικρούτσικου και της Μαρίας Φαραντούρη, οι οποίοι θα βρεθούν για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής, την Πέμπτη 5 Ιουλίου και η παράσταση «Όξω απ’ την παράγκα», από την ομάδα Ξυπόλητο Τάγμα, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου, με την οποία το φεστιβάλ κάνει έναρξη τη Δευτέρα 2 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα:

Ιούλιος

02/07: Το Ξυπόλητο Τάγμα- «Όξω απ’ την παράγκα». Σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου, με τους Γιάννη Μποσταντζόγλου, Παύλο Ορκόπουλο, Αθω Δανέλλη κ.α.

03/07: «Δον Ζουάν, η επιστροφή» (σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης)

05/07: «Θάνος Μικρούτσικος- Μαρία Φαραντούρη» (Συμμετέχει ο Γιάννης Κούτρας)

11/07: «Μιχάλης Τζουγανάκης»

17/07: «Αλκηστις Πρωτοψάλτη- Ευανθία Ρεμπούτσικα»

Σεπτέμβριος


05/09: «Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Σταρόβας, Ζηνοβία Αρβανιτίδη»

06/09: «To μεγάλο μας τσίρκο» από το ΚΘΒΕ ,του Ιάκωβου Καμπανέλλη με τον Γιώργο Αρμένη, ενώ συμμετέχει ο Στ. Ξαρχάκος με 10μελή ορχήστρα.

11/09: «Ιππής» από το ΚΘΒΕ. Σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με τους Πέτρο Φιλιππίδη, Γιάννη Ζουγανέλη.