Αν είστε λάτρεις των κλασικών μελωδιών τότε οι ακόλουθες τρεις παραστάσεις απόψε το βράδυ ενδείκνυνται για εσάς.

«Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου

Η κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία του τσιγκούνη Σκρουτζ ξαναϊδωμένη μέσα από το παιχνιδιάρικο και ανατρεπτικό βλέμμα πέντε νέων περφόρμερ, που χρησιμοποιούν ένα κάδρο για να κατασκευάσουν τις εικόνες της ιστορίας με χιούμορ, αλλά και να μας φέρουν κοντά στον -κατά τα άλλα- αντιπαθητικό χαρακτήρα των Χριστουγέννων. Πνεύματα, αλυσίδες, φτωχοί συγγενείς και χαμένες μνήμες προσπαθούν να ξυπνήσουν την καρδιά του αμετανόητου πλούσιου που λίγο ακόμα και θα γίνει κρύα σαν το χιόνι.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 / Είσοδος ελεύθερη, Κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά στο 210 341 8579

«Χριστούγεννα στο Μέγαρο»

Με το έργο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ «Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο» BWV 248, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μας δίνει την ευκαιρία να νιώσουμε το εορταστικό πνεύμα των άγιων ημερών.

Οι εκλεκτοί Έλληνες λυρικοί τραγουδιστές Μίνα Πολυχρόνου-υψίφωνος, Μαίρη Έλεν Νέζη-μεσόφωνος, Βασίλης Καβάγιας-τενόρος και Άκης Λαλούσης-βαθύφωνος, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Βασίλη Χριστόπουλου, μας καλούν να γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα με την ομορφιά και την πνευματικότητα που τους αρμόζει. Συμμετέχει η Μικτή Δημοτική Χορωδία Αθηνών.

Ώρα 8:30, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη / Τηλ.: 210 728 2333, Εισιτήρια από 5 έως 25 ευρώ

«Ο Καρυοθραύστης» στο Μπάντμιντον

Παραμονή Χριστουγέννων, η Κλάρα αποκοιμιέται κρατώντας στην αγκαλιά της την περίεργη κούκλα που της χάρισε ο μάγος νονός της. Ξαφνικά ο καρυοθραύστης ζωντανεύει, το ίδιο και όλα τα παιχνίδια της, ενώ ένας στρατός ποντικιών εισβάλλει στο δωμάτιο για να παλέψει μαζί τους. Την κρίσιμη στιγμή, η Κλάρα πετάει την παντόφλα της και σώζει τον Καρυοθραύστη, εκείνος μεταμορφώνεται σε πρίγκιπα και την ταξιδεύει στη χώρα της φαντασίας. Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι, υπό τους ήχους της πασίγνωστης μουσικής του Τσαϊκόφσκι: τι πιο «κλασικό» να ζητήσει κάποιος για τις γιορτές;

Τιμές εισιτηρίων από 10 έως 46 ευρώ