Μπορεί το μέλλον του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2020 να είναι αμφίβολο, λόγω των… παρενεργειών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, όμως οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις τύχες του σπορ καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να να μην μπει μια παύλα στη χρονιά.

Στο πλαίσιο αυτό και η πίστα του Σίλβερστοουν θα φιλοξενήσει διπλό γκραν πρι, καθώς η Liberty Media έδωσε τα χέρια με τη διοίκηση της πίστας για διεξαγωγή αγώνα στις 26 Ιουλίου και στις 2 Αυγούστου.

Πλέον, απομένει η χαλάρωση των μέτρων περιορισμού από την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, ώστε να ταξιδέψουν κανονικά οι ομάδες και κυρίως να μην επηρεαστούν από την καραντίνα των 14 ημερών που είναι υποχρεωτική για όσους εισέρχονται στα εδάφη της χώρας.

«Είμαι ενθουσιασμένος γιατί μπορώ να επιβεβαιώσω πως υπάρχει συμφωνία με την Formula 1 για δύο αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών φέτος το καλοκαίρι. Πλέον, περιμένουμε την απόφαση της κυβέρνησης καθώς προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια και η υγεία όλων», σημείωσε ο γενικός διευθυντής του Σίλβερστοουν, Στούαρντ Πρινγκ.

Η θρυλική πίστα, που αποτελεί έναν από τους πλέον ιστορικούς προορισμούς για τη Formula 1, βολεύει εξαιρετικά με τη φετινή συγκιρία, καθώς οι επτά από τις δέκα ομάδες έχουν το Ηνωμένο Βασίλειο ως βάση τους. Και το 2020 για μια διοργάνωση όπως αυτή, ο μεγαλύτερος δυνατός περιορισμός μετακινήσεων είναι αναμφισβήτητα όφελος.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε τα πρώτα φώτα θα σβήσουν στο Red Bull Ring της Αυστρίας, που επίσης αναμένεται να φιλοξενήσει διπλό γπ, στις 5 και τις 12 Ιουλίου.