Θα θυμάστε το θέμα που παρουσιάσαμε πρόσφατα με το supercar των 5.000 αλόγων, την τελική των 560 χλμ/ώρα και την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 1,8 δευτερόλεπτα;

Το Sixteen της Devel παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντουμπάι αυτή τη βδομάδα για να φέρει τα πάνω-κάτω στον κόσμο της σπορ αυτοκίνησης.

Όλες οι Lamborghini, οι Ferrari και οι Bugatti του πλανήτη υποκλίθηκαν ευλαβικά στην ανωτερότητα του supercar της φίρμας με έδρα το Ντουμπάι, βασιζόμενες φυσικά στους ισχυρισμούς της Devel, καθώς κάθε άλλο στοιχείο καλυπτόταν από μυστικοπάθεια.

Η εξτραβαγκάντζα των 5.000 αλόγων δεν θα μπορούσε φυσικά να μείνει χωρίς έλεγχο, με τους ειδικούς της αυτοκίνησης να το βάζουν στο στόχαστρο.

Κι αυτό γιατί στους τοίχους του χώρου παρουσίασης του Devel Sixteen αναγραφόταν με θεόρατα γράμματα ότι το αμάξι διαθέτει ασύλληπτη ιπποδύναμη 5.000 αλόγων, πιάνει τελική 560 χλμ/ώρα και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 1,8 δευτερόλεπτα, τεχνικά χαρακτηριστικά ανήκουστα ακόμα και για τον συναρπαστικό κόσμο της σπορ αυτοκίνησης!

Κανείς ωστόσο δεν φαίνεται διατεθειμένος να το αγοράσει, την ίδια στιγμή που όλες οι κορυφαίες ιστοσελίδες αυτοκινήτου και τα blogs των ειδικών της μηχανοκίνησης ισχυρίζονται ότι πρόκειται για φάρσα.

Και να γιατί…

Η ιστοσελίδα της Devel παραμένει μυστηριωδώς κενή περιεχομένου

Κι ενώ αρχικά είχε θεωρηθεί προωθητικό τέχνασμα, η εκκωφαντική σιωπή της επίσημης ιστοσελίδας της Devel, που πλέον έχει «πέσει», προκαλεί αμφιβολίες, αν μη τι άλλο. Στο site λοιπόν της φίρμας, που μοιάζει να έχει σχεδιαστεί από λυκειόπαιδα, τίποτα δεν δούλευε, με κενά link ή την αναφορά «Coming Soon» να περιβάλλει όλες τις κατηγορίες του. Το μόνο που έγραφε για το supercar ήταν ότι «το Devel Sixteen δημιουργήθηκε με το πάθος να γίνει το αμάξι θρύλος στην ιστορία των supercars», σχολιάζοντας επιπλέον ότι έχει «απαράμιλλη δύναμη και επιδόσεις». Για να μην αναφέρουμε καν ότι μια αναζήτηση στο Google για την Devel αποκαλύπτει ότι πρόκειται για «Beach Resort»!

Το «2020» του τοίχου

Ο τοίχος είχε τη δική του ιστορία λοιπόν, καθώς η επιγραφή πάνω από το αμάξι υποδεικνύει ενδεχομένως ότι πρόκειται για έκθεμα αυτοκίνητου που θα παρουσιαστεί το 2020…

Δεν υπάρχει τεχνολογία στα ελαστικά παραγωγής για να υποβαστάξουν τα 560 χλμ/ώρα

Μιλώντας για το γρηγορότερο αυτοκίνητο του κόσμου, τη φοβερή και τρομερή Bugatti Veyron, είναι τα ελαστικά ο βασικός λόγος που η τελική ταχύτητά της περιορίζεται ηλεκτρονικά και δεν πάει ακόμα γρηγορότερα. Κι αυτό γιατί το λάστιχο θα γινόταν κομμάτια! Τα ειδικού σχεδιασμού Michelin που φορά εξάλλου η Bugatti αντέχουν μόλις 15 λεπτά στα 400 χλμ/ώρα. Οποιοδήποτε ελαστικό που κυκλοφορεί σήμερα δεν θα άντεχε τη θερμοκρασία από την τριβή στα 560 χλμ/ώρα και θα καταστρεφόταν…

Και πού βάζεις τη βενζίνη δηλαδή;

Χρησιμοποιώντας και πάλι τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Bugatti, στην τελική της ταχύτητα το ντεπόζιτο των 26,4 γαλονιών αδειάζει σε 10 λεπτά. Κι ενώ δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια περίπλοκη φόρμουλα για το πόσο θα άντεχε ένα ντεπόζιτο στα 560 χλμ/ώρα, με το σχήμα του Sixteen δεν υπάρχει τρόπος να στριμωχτεί αρκετή βενζίνη για να αντέξει έστω και λίγα λεπτά στη δυσθεώρητη τελική του…

Πώς ψύχεται αυτό το πράγμα;

Και πάλι στην επικράτεια της Bugatti, η Veyron διαθέτει συνολικά 10 «ψυγεία»! Τρία ψυγεία για τον κινητήρα, τρεις εναλλάκτες θερμότητας για τα intercoolers, ένα για το air condition, ένα για την ψύξη του λαδιού κ.λπ. Κι ενώ κανείς δεν έχει δει τι συμβαίνει κάτω από το εξωτερικό από ανθρακονήματα του Devel, που μοιάζει ωστόσο με χάρτινο (και θα καταλάβετε σε λίγο το γιατί!), λαμβάνοντας υπόψη τον χώρο του, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να φανταστείς πώς θα μπορούσε να ψυχθεί αποτελεσματικά ένας κινητήρας 5.000 αλόγων. Το ξαναλέμε, 5.000 αλόγων, πέντε φορές σχεδόν περισσότερα από τους ίππους της Veyron!

Ένα Top Fuel dragster δεν έχει αγγίξει καν αυτές τις ταχύτητας σε αγώνες

Ο πίνακας μας έρχεται κατευθείαν από την επίσημη ιστοσελίδα της NHRA και όπως όλοι γνωρίζουμε, τα Top Fuel dragsters διαθέτουν 7.000 άλογα, κινούνται με V8 κινητήρες νιτρομεθανίου και είναι χαλαρά τα γρηγορότερα αγωνιστικά του πλανήτη. Οι κορυφαίες επιδόσεις των «δαιμόνων» αυτών αποκρυσταλλώθηκαν στα 542 χλμ/ώρα (337 μίλια/ώρα), λίγο λιγότερο δηλαδή από τα 560 χλμ/ώρα (340 μίλια/ώρα) που ισχυρίζεται ότι πιάνει το Sixteen! Πώς να το «φας» αυτό;

Το πλαστικό του πράγματος

Κι αν όλα αυτά δεν μας έχουν πείσει ακόμα, παρατηρήστε το λάθος που κάνει ο τύπος που γυαλίζει το «supercar» (και πιθανότατα έχει απολυθεί τώρα που μιλάμε!): την ώρα που το απαλλάσσει λοιπόν από τη σκόνη και τα δακτυλικά αποτυπώματα, αγγίζει το κεντρικό διακοσμητικό του καπό, το οποίο βγαίνει εντελώς από τη θέση του, μοιάζοντας με πλαστικουριά πάνω σε χαρτονένιο υπόστρωμα. Και βέβαια προσπαθεί γρήγορα-γρήγορα να το επαναφέρει στη θέση του.

Συμπέρασμα: Δεν μπορεί να υπάρχει, με την υπάρχουσα τουλάχιστον τεχνολογία, αμάξι που να έχει τέτοιες επιδόσεις! Δεν μπορούν οι γνωστότερες σπορ αυτοκινητοβιομηχανίες, δεν μπορούν οι exclusive κατασκευαστές supercars, δεν μπορεί η πλάση ολόκληρη. Το μόνο που μένει λοιπόν για την Devel να κάνει είναι ένα: να το αποδείξει!