Κηρύχθηκαν συναγερμοί για αεροπορικούς βομβαρδισμούς και ήχησαν σειρήνες της αεράμυνας σε διάφορους τομείς της Ουκρανίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28/4), με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax να μεταδίδει πληροφορίες για εκρήξεις σε πόλεις που απέχουν πολύ η μια από την άλλη, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, εκρήξεις ακούστηκαν στις πόλεις Ντνίπρο, Κρέμεντσουκ και Πολτάβα (κεντρικά), Μικολάιφ (νότια) και στην πρωτεύουσα, το Κίεβο. Υπάρχουν αναφορές πως κτίρια δέχθηκαν χτυπήματα, ενώ κυκλοφόρησαν και βίντεο στα social media με πολυκατοικίες να έχουν πληγεί από ρωσικούς πυραύλους.

Κατά το Interfax, θεάθηκαν «άγνωστα» όπλα των Ρώσων να ίπτανται προς δυτικούς τομείς της χώρας.

Στο μεταξύ, ισχυρά πυρά δέχθηκε και η επαρχία του Χαρκόβου και πιο συγκεκριμένα το χωριό Τοκάριβκα. Από αυτή την επίθεση έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Όλεγκ Σινιέγκουμποφ.

Παράλληλα, οι μάχες συνεχίζονται και στο ανατολικό μέτωπο και πιο συγκεκριμένο στην Μπαχμούτ. Στην πόλη, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις αντιστέκονται ακόμη, βρέθηκε κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (27/4) ο αρχηγός των ειδικών δυνάμεων του ουκρανικού στρατού, στρατηγός Βίκτορ Χορένκο.