Η Πολωνία λίγο καιρό μετά τον πολεμικό εξοπλισμό που αγόρασε από τις ΗΠΑ με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, αποφάσισε να προμηθευτεί και από την Νότια Κορέα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάζακ.

«Την επόμενη εβδομάδα υπογράφουμε τις συμφωνίες», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter και έκανε αναφορά σε σύμβαση για αγορά αρμάτων μάχης K2, οβιδοβόλων K9 και τριών σμηνών αεροσκαφών FA-50.

Επίσης, σύμφωνα με τον ιστότοπο wPolityce, η σύμβαση αφορά την παράδοση 48 μαχητικών αεροσκαφών FA-50, των πρώτων από τα 180 άρματα Κ2 (τα αποκαλούμενα και «Μαύροι Πάνθηρες) που θα προμηθευτεί συνολικά η Βαρσοβία καθώς και αδιευκρίνιστου προς το παρόν αριθμού οβιδοβόλων.

Τα πρώτα οβιδοβόλα και άρματα θα παραδοθούν μέχρι τα τέλη του έτους και τα αεροσκάφη το 2023, σύμφωνα με τον υπουργό ο οποίος δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση. «Κατανοούμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Πολωνία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την επιθετική πολιτική του Πούτιν (…) Ο στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τον πολωνικό στρατό όσο το δυνατόν περισσότερο», εξήγησε μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Στηρίζουμε την Ουκρανία, επειδή πολεμάει για εμάς, όμως πρέπει επίσης να ενισχύσουμε τις δικές μας αμυντικές ικανότητες», πρόσθεσε.