Υπό κράτηση έθεσε η αστυνομία της Βραζιλίας ένα ηγετικό στέλεχος της Καμόρας, της μαφίας της Νάπολης, που διέφευγε τη σύλληψη για 30 χρόνια και είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για πάνω από 20 ανθρωποκτονίες τη δεκαετία του 1980.

Ο 56χρονος Πασκουάλε Σκότι συνελήφθη στην βορειοανατολική πόλη Ρεσίφε, στην πολιτεία Περναμπούκο, όπου ζούσε για 28 χρόνια, κατά την διάρκεια κοινής επιχείρησης της βραζιλιάνικης ομοσπονδιακής αστυνομίας και της Interpol, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο Σκότι υπήρξε ηγετικό στέλεχος της Καμόρας στην Νάπολη και συνελήφθη το 1983 σε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία υπέστη πολλαπλά τραύματα. Την παραμονή Χριστουγέννων του 1984 όμως, απέδρασε από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν μετά την υπογραφή δικαστικού διακανονισμού. Τα αδικήματα για το οποία ο Σκότι είχε καταδικαστεί ερήμην από ιταλικό δικαστήριο το 1991 ήταν πολλά. Παράνομη οπλοκατοχή, εκβιασμούς, αντίσταση κατά της αρχής και περισσότερες από 20 ανθρωποκτονίες διαπράχθηκαν όλα μέσα σε 3 χρόνια από 1980 έως το 1983.

Παρά τις αλλεπάλληλες αστυνομικές εφόδους και το στήσιμο αστυνομικών οδοφραγμάτων, η ιταλική αστυνομία δεν κατόρθωσε να εντοπίσει τον Σκότι. «Δεν άφησε καθόλου ίχνη. Ήταν σαν να εξαφανίστηκε», ήταν οι δηλώσεις του επικεφαλής της αστυνομίας σε άρθρο στην εφημερίδα La Repubblica.

Οι αστυνομικές αρχές της Βραζιλίας ανέφεραν πως ο άνδρας χρησιμοποιούσε ψεύτικη ταυτότητα στην Βραζιλία και η Interpol τον αναγνώρισε συγκρίνοντας αρχειοθετημένα ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ οι ιταλικές αρχές έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίας για την έκδοση του.

Ο Σκότι έχει δύο βραζιλιάνικα παιδιά και η σύλληψη του έγινε καθώς πήγαινε τα παιδιά του στο σχολείο, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος του τηλεοπτικού δικτύου G1.