Ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να επιταχύνει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην χώρα.

Τρεις είναι οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο ισπανός πρωθυπουργός. Στον περιορισμό των δημοσίων δαπανών, στην αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπως συντάξεις, αγορά εργασίας και τομέας ενέργειας. «Αν είναι απαραίτητο να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις, θα το κάνουμε», δήλωσε ο κ. Θαπατέρο, αφού συναντήθηκε με 37 διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων ισπανικών εταιρειών.

Η οικονομική δράση της κυβέρνησης στηρίζεται σε τρεις άξονες: στην λιτότητα όσον αφορά στις δημόσιες δαπάνες, στην αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος με την αναδιοργάνωση των αποταμιεύσεων και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις (συντάξεις, αγορά εργασίας και τομέας ενέργειας).

Σχετικά με τον τρίτο άξονα, η ισπανική κυβέρνηση προτίθεται να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να τις θέσει σε λειτουργία το συντομότερο δυνατό προκειμένου να είναι πιο παραγωγική και πιο ανταγωνιστική, σημείωσε ο κ. Θαπατέρο