Για την κίνησή της να ορμήσει προς το Μάριο Ντράγκι την ώρα συνέντευξης και να βγει στα σημερινά πρωτοσέλιδα των διεθνών ΜΜΕ, μίλησε η νεαρή Ζοζεφίν.

«Όλα πήγαν καλά. Πολύ ωραίο κτήριο, πολύ συμπαθητικοί άνθρωποι. Ήταν πολύ ευχάριστα μέχρι ο Ντράγκι να εμφανιστεί, αλλά η ομιλία του ήταν πολύ βαρετή. Η φωνή του ήταν τόσο μονότονη που δεν άντεξα πάνω από μισό λεπτό. Κι όταν σηκώθηκα για τη διαμαρτυρία ένιωσα καταπληκτικά», δήλωσε η Ζοζεφίν, μιλώντας στην κάμερα του Alpha.

Ερωτώμενη για την αντίδραση του κεντρικού τραπεζίτη, η Ζοζεφίν είπε ότι την ενδιέφερε κυρίως η αντίδραση του προσώπου του. «Ήταν ανεκτίμητη», δήλωσε και συμπλήρωσε πως «το να βλέπεις τον ισχυρότερο τραπεζίτη της Ευρώπης τόσο τρομαγμένο και σοκαρισμένο ήταν μεγάλη ανακούφιση και αυτή η εικόνα θα τον ακολουθεί, όπως και την ΕΚΤ».

«Δεν πρέπει να τους αφήνουμε στιγμή ήσυχους. Πρέπει να τους επιτιθέμεθα όλο και περισσότερο, αλλά ειρηνικά», δήλωσε.

Όσο για την επιλογή της να ρίξει κονφετί στο Ντράγκι, εξήγησε ότι το έκανε «γιατί έχει πλάκα και είναι πολύχρωμο».

«Βλέποντας το Ντράγκι έντρομο από μικρά κομμάτια χαρτί είναι αστείο και υπέροχο. Σκεφτόμουν μήπως του έριχνα μια τούρτα στα μούτρα αλλά δεν θα την περνούσα εύκολα στην ΕΚΤ», εξομολογείται.

Όσο για το πώς κατάφερε να μπει στο κτίριο, η ίδια παραδέχεται πως δεν περίμενε ότι θα τα καταφέρει, αλλά το έκανε «λέγοντας μόνο ένα ψεματάκι, ότι είμαι δημοσιογράφος».

Αναφορικά με τις αιτίες που την οδήγησαν στην κίνηση αυτή, η Ζοζεφίν εξηγεί ότι ήθελε να δείξει πως διαφωνεί με τις πολιτικές της ΕΚΤ και τα στοιχεία της και πως υπάρχει οργή. «Ακολουθούν μια γραμμή διακρίσεων, ιδιαιτέρως ρατσιστική κατά των λαών της νότιας Ευρώπης. Το να σκιαγραφούν τους Έλληνες ως τεμπέληδες, ως ένα λαό που μόνο διασκεδάζει και είναι άπληστος, εις βάρος των σκληρά εργαζόμενων βορειο-Ευρωπαίων είναι ένα ψέμα».

Δείτε το βίντεο…