Ο Charles Bronson διαθέτει έναν τίτλο «τιμής» για την πιάτσα της φυλακής: «Ο πιο βίαιος τρόφιμος της Βρετανίας». οποίος εξαιτίας της βίαιης φύσης του αλλάζει τις φυλακές σαν τα πουκάμισα.

Ο περιβόητος 62χρονος εκτίει την ποινή του καταδικασμένος για μια σωρεία κακουργημάτων όπως ένοπλες ληστείες, απαγωγές. Το ασυγκράτητο του χαρακτήρα του το αποδεικνύει το γεγονός ότι από τα 40 χρόνια της ποινής του τα 36 τα έχει περάσει στην απομόνωση.

Βέβαια, εκτός από την ανεξέλεγκτη βίαιη φύση του, φαίνεται πως διαθέτει και μια καλά κρυμμένη ευαίσθητη πλευρά η οποία αναδείχθηκε μέσα από μια σειρά από σκίτσα που βρέθηκαν από τον ιδιοκτήτη της γκαλερί «Zebra One Gallery» στο βόρειο Λονδίνο, Gabrielle du Plooy.

Κάθε σκίτσο, εκτός από την υπογραφή του περιβόητου κακοποιού, έχει και την διεύθυνση του κάθε σωφρονιστικού καταστήματος που εκείνη την περίοδο τον «φιλοξενούσε».

Σύμφωνα με τον du Plooy, τα σκίτσα αξίζουν τουλάχιστον 10.000 λίρες: το περασμένο έτος, συγκεντρώθηκαν 30.000 λίρες από δημοπρασία έργων του Bronson.