Η ελευθερία είναι σπουδαίο πράγμα. Για αυτό και όταν την έχουμε πρέπει να την διατηρούμε με κάθε κόστος. Όταν για κάποιο λόγο την χάσουμε θα πρέπει να σκεφτούμε διπλά και τριπλά τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για να την κερδίσουμε. Και αν εν τέλει αυτό που θα αποφασίσουμε θα έχει αποτέλεσμα ή θα μας φέρει παραπάνω μπελάδες.

Το παραπάνω σχήμα μάλλον δεν απασχόλησε έναν άντρα στο Όκλαντ της Αυστραλίας ο οποίος βρισκόταν σε δωμάτιο ξενοδοχείου τελώντας υπό ηλεκτρονική επιτήρηση και θέλησε να ξεφύγει από το «βραχιολάκι» και να κερδίσει την ελευθερία του.

Αποφάσισε λοιπόν να το σκάσει από το ξενοδοχείο-φυλακή του κατεβαίνοντας μπαλκόνι-μπαλκόνι 15 ολόκληρους ορόφους!

Το φιλόδοξο σχέδιό του μάλιστα καταγράφηκε σε κάμερα από έναν TikToker ο οποίος το δημοσίευσε στην πλατφόρμα κάνοντάς το viral.

Καρέ καρέ η προσπάθειά του να ξεφύγει

Το βίντεο που κοινοποιήθηκε στο TikTok την Τρίτη δείχνει τον άνδρα ντυμένο με πουκάμισο, κόκκινο σκουφάκι, γάντια και σακίδιο πλάτης να ανεβαίνει στο εξωτερικό του κιγκλιδώματος του μπαλκονιού του ύψους περίπου 15 ορόφων ξενοδοχείου και να κατεβαίνει ανεβαίνει στο μπαλκόνι από κάτω.

Η αστυνομία του Όκλαντ επιβεβαίωσε ότι παρακολούθησε το κτίριο Barclay Suites περίπου στις 2 το μεσημέρι και συνέλαβε έναν 34χρονο άνδρα που φέρεται να παραβίασε την εγγύηση που είχε ως προϋπόθεση την ηλεκτρονική του παρακολούθηση.

Το κλιπ δείχνει τον άντρα να στέκεται στο εξωτερικό του κιγκλιδώματος στο μπαλκόνι του. Κατόπιν πέφτει από το τσιμεντένιο μπαλκόνι – κρατιέται από το κιγκλίδωμα με τα χέρια του ενώ τα πόδια του κρέμονται στον αέρα.

Καταφέρνει να πατήσει το κιγκλίδωμα από κάτω και να κάνει ελιγμούς στο από κάτω μπαλκόνι, ενώ σοκαρισμένοι παρευρισκόμενοι παρακολουθούν από το δρόμο και τα μπαλκόνια τους το σκηνικό.

Τρία αστυνομικά αυτοκίνητα συγκεντρώνονται στο δρόμο από κάτω και ένας αξιωματικός φαίνεται να κάνει σπριντ μέσα στο κτίριο.

Οι άνθρωποι που σχολίασαν το κλιπ είπαν ότι το κόλπο δεν άξιζε τον κίνδυνο.

«Θα τελειώσει την καραντίνα του σε κελί», σχολίασε ένας χρήστης.

«Το lockdown κάνει τους ανθρώπους να σκαρφαλώνουν κυριολεκτικά στους τοίχους», πρόσθεσε ένας άλλος.