Έκκληση έκανε για τη ζωή του γιου της, του ιάπωνα Κέντζι Γκότο, που κρατούν όμηρο οι τζιχαντιστές, η μητέρα του, μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο ο δημοσιογράφος λέει ότι του απομένουν 24 ώρες ζωής, αν η Ιορδανία δεν απελευθερώσει την καταδικασμένη σε θάνατο ιρακινή Σατζίντα αλ-Ρισάουι.

«Παρακαλώ σώστε τη ζωή του Κέντζι. Σας καλώ να εργασθείτε με όλο σας το σθένος στις διαπραγματεύσεις με την ιορδανική κυβέρνηση», αναφέρει η μητέρα του Γκότο, Τζούνκο Ισίντο, σε μια επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, την οποία ανέγνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ο χρόνος που του απομένει είναι πολύ λίγος […] Σας ικετεύω να κάνετε ό,τι σας είναι δυνατόν», λέει η Τζούνο Ισίντο, επαναλαμβάνοντας ότι ο γιος της δεν είναι ένας εχθρός του ισλάμ.

Η φωνή στο βίντεο προσθέτει πως άλλος ένας όμηρος, ο ιορδανός πιλότος Μουάθ αλ-Κασάεσμπεχ έχει ακόμη λιγότερο χρόνο ζωής, με την Ιαπωνία να επιβεβαιώνει την ύπαρξη του βίντεο χθες.

Η φωνή λέει πως ο Γκότο θα φονευθεί αν η Ιορδανία δεν απελευθερώσει την καταδικασμένη Σατζίντα, μια Ιρακινή η οποία κρατείται στην Ιορδανία, για το ρόλο της σε μια βομβιστική επίθεση καμικάζι που στοίχισε τη ζωή σε 60 ανθρώπους στο Αμάν.