Ένα κοριτσάκι μόλις τριών ετών βρήκε τραγικό θάνατο και για τη δολοφονία του κατηγορείται η μητέρα και ο σύντροφός της. Το παιδί βρήκε νεκρό δίπλα σε ένα κρεβάτι από μια διασώστρια, η οποία περιέγραψε στο δικαστήριο όσα είδε εκείνη την ημέρα.

Η Kaylee-Jayde Priest πέθανε από σοβαρά τραύματα στο στήθος και στην κοιλιά. Βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα όπου ζούσε με τη μητέρα της Nicola Priest, στις 9 Αυγούστου πέρυσι.

Ένα ασθενοφόρο στάλθηκε στο σημείο μετά από ένα τηλεφώνημα, στο οποίο ειπώθηκε πως ένα παιδί κάτω των 5 ετών είχε πάθει καρδιακό επεισόδιο, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο του Μπέρμιγχαμ.

Η Caitlin Harper που έφτασε με το ασθενοφόρο στο σημείο είπε ότι είδε το δωμάτιο όπου βρέθηκε η μικρή και σε αυτό υπήρχε ένα «βρώμικο στρώμα», δεν υπήρχε χαλί ή κουρτίνες και το φως δεν λειτουργούσε.

Η 22χρονη μητέρα της Kaylee-Jayde, η οποία δικάζεται για φόνο, καθόταν στο κρεβάτι «αναστατωμένη» και φώναζε: «Δεν νομίζω ότι είναι ζωντανή». Ο 21χρονος Callum Redfern κατηγορείται επίσης για φόνο.

Η Harper είπε στο δικαστήριο ότι η ίδια και η συνάδελφός της έφτασαν στη διεύθυνση και είπε για τη μητέρα: «Ήταν αναστατωμένη και έκλαιγε. Φώναζε: Δεν νομίζω ότι είναι ζωντανή. Το κοριτσάκι ήταν στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι. Δεν χρειάστηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ήταν εμφανές ότι ήταν νεκρό για κάποια ώρα».

Η Harper βρήκε «συγκέντρωση αίματος» στη δεξιά πλευρά του σώματος του παιδιού. Βρήκε επίσης μελανιές στην αριστερή πλευρά και ένα «κόκκινο σημάδι» στο στήθος της. Η μητέρα δεν της εξήγησε γιατί η μικρή είχε αυτά τα σημάδια.

Η μητέρα «μου είπε ότι πριν από δύο εβδομάδες το παιδί είχε πέσει από το τραπέζι με τα παιχνίδια. Είπε ότι χτύπησε το καεφάλι αλλά δεν υπήρχαν τραύματα. Τη ρώτησα αν έκανε εμετό μετά και μου είπε: ναι.

Μου είπε ότι τη νύχτα πριν από τον θάνατό της ήταν άρρωστη. Μου είπε ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε μειωμένη όρεξη και δεν έτρωγε όσο συνήθως».

Το ζευγάρι κατηγορείται ότι προκάλεσε ή επέτρεψε τον θάνατο ενός παιδιού και για βίαιη συμπεριφορά προς ένα παιδί την περίοδο 12 Ιουνίου με 3 Αυγούστου 2020. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες. Η δίκη συνεχίζεται…