Σε μεγάλους μπελάδες μπήκε μια καθηγήτρια από την Ισπανία επειδή επιδόθηκε σε μια «ακατάλληλη σεξουαλική πράξη» κατά τη διάρκεια τηλεκπαίδευσης μέσω Zoom.

Την ώρα που οι μαθητές του ακριβού ιδιωτικού σχολείου Columbia Secondary School for Math, Science and Engineering της Νέας Υόρκης παρακολουθούσαν το online μάθημα, η 37χρονη Amanda K. Fletcher «εμφανίστηκε να πιπιλά τη θηλή άγνωστου και ημίγυμνου άντρα», σύμφωνα με την έκθεση της ειδικής επιτροπής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Μετά την πράξη, το πρόσωπο της Fletcher στράφηκε στην οθόνη και χαμογέλασε». Πριν συμβούν αυτά, οι μαθητές την έβλεπαν να «τρώει μακαρόνια» με τον ημίγυμνο άντρα στον φόντο.

Αυτά σημειώνονται στην έκθεση της ισπανικής επιτροπής με ημερομηνία 29 Οκτωβρίου 2020, την οποία εξασφάλισε η εφημερίδα New York Post.

Όταν τελείωσε μάλιστα με την «ακατάλληλη σεξουαλική πράξη», η καθηγήτρια «συνέχισε την εκπαίδευση συζητώντας μια εργασία».

Τα βίντεο μοιράστηκαν πολλοί μαθητές στα κοινωνικά μέσα και έτσι έγινε αντιληπτό το θέμα. Όλα έγιναν στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, δύο βδομάδες μετά την εξ αποστάσεως έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η πράξη έλαβε χώρα 12 λεπτά πριν τελειώσει το μάθημα, με όλους τους μαθητές μπροστά στις οθόνες τους. Η Fletcher δεν έδωσε εξήγηση για την ανάρμοστη συμπεριφορά της. Αρνήθηκε να απαντήσει στην επιτροπή.

«Αυτή είναι μια εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας, Danielle Filson.