Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ανακαταλαμβάνουν εδάφη τα οποία εγκαταλείπουν σήμερα τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Στο Ντονέτσκ, οι αντάρτες ανακατέλαβαν το αεροδρόμιο της πόλης, το μεγαλύτερο της περιοχής, μεταδίδει η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Αυτονομιστές ηγέτες λένε ότι κυβερνητικά στρατεύματα αποσύρονται από πολλούς τομείς της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

«Δεν αντιλαμβανόμαστε πλήρως το λόγο» που συμβαίνει αυτό, ανέφεραν διοικητές μονάδων των ανταρτών, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Novorosinform.org, το οποίο πρόσκειται στους αυτονομιστές.

Όμως ο Βλαντίμιρ Αντιουφέγεφ, ένας από τους ηγέτες των ανταρτών στο Ντονμπάς, είπε ότι η αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων από την «περιοχή μας» ήταν ο πιο βασικός όρος για την εκεχειρία στην περιοχή που ελέγχουν οι αυτονομιστές.

Ο Αντιουφέγεφ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, επέμεινε νωρίτερα μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι πληροφορίες περί εκεχειρίας που συμφωνήθηκε μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αποτελούν μια «προβοκάτσια», διότι η Ρωσία δεν μετέχει στη σύγκρουση.