Τουλάχιστον 20 ρωσικά φορτηγά που μεταφέρουν φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας έφθασαν σήμερα στο κέντρο του Λουγκάνσκ, το προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, που αποτελούσε τον τελικό προορισμό τους, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος.

«Περίπου 20 φορτηγά KamAZ εισήλθαν στο Λουγκάνσκ προερχόμενα από τη ρωσική μεθόριο. Τα φορτηγά αυτά τα είδαν στο δρόμο Ομπορόνα» στο κέντρο της πόλης δήλωσε ένας αξιωματούχος της περιφερειακής διοίκησης που πρόσκειται στο Κίεβο, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Νωρίτερα σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου των ανταρτών είχε επιβεβαιώσει την άφιξη στο Λουγκάνσκ της ανθρωπιστικής οχηματοπομπής από τη Ρωσία.

«Είναι αλήθεια, τα πρώτα οχήματα έχουν φθάσει στο Λουγκάνσκ» είπε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ ο εκπρόσωπος τύπου Κοντσαντίν Κνιρίκ.

Από την πλευρά του ένας υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης υποστήριξε σήμερα ότι η Μόσχα δεν έχει παραβιάσει το διεθνές δίκαιο στέλνοντας την οχηματοπομπή στην Ουκρανία.

«Ενεργούμε σε πλήρη συμφωνία με τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού
δικαίου» ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.
«Δε μπορούμε να αποδεχθούμε και δεν θα αποδεχθούμε την καταστροφική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι άνθρωποι στη νοτιανατολική Ουκρανία» τόνισε.