Από τις 8 το πρωί ώρα Ελλάδας βρίσκεται σε εφαρμογή η τριήμερη ανακωχή που αποδέχτηκε το Ισραήλ και η Χαμάς, για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την ολοκληρωτική απομάκρυνσή του από τη Λωρίδα της Γάζας, επισημαίνοντας πως μόνο ένας μικρός αριθμός στρατιωτών και αρμάτων μάχης που θα παραμείνουν στα σύνορα για την περίπτωση που η παλαιστινιακή πλευρά θα αγνοήσει την συμφωνηθείσα εκεχειρία.

Μέχρι τα τελευταία λεπτά πριν την κατάπαυση του πυρός, υπήρξαν εκατέρωθεν ρίψεις πυραύλων που όμως δεν προκάλεσαν θύματα, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μετά την πάροδο των 72 ωρών και παρά το γεγονός πως «κατέστρεψε όλα τα τούνελ της Χαμάς».

Σύμφωνα με τους «Times of Israel» που επικαλείται τον ισραηλινό στρατό, στις 29 μέρες που διήρκεσαν οι μάχες, υπήρξαν 900 νεκροί «τρομοκράτες» της Χαμάς της ισλαμικής τζιχάντ και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι στόχοι που επλήγησαν ξεπέρασαν τους 4.800.

Όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές από την Παλαιστίνη, οι νεκροί ξεπερνούν τους 1800, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι και ακόμα περισσότερα παιδιά.