Ανησυχία προκαλεί το τελευταίο διάστημα η υγεία του πρίγκιπα Φίλιππου, του 99χρονου συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ. Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρίγκιπας Φίλιππος μεταφέρθηκε σε ένα διαφορετικό νοσοκομείο στο κεντρικό Λονδίνο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις για μια προϋπάρχουσα πάθηση στην καρδιά αλλά και για να λάβει θεραπεία για μια μόλυνση.

«Ο Δούκας ανταποκρίνεται στη θεραπεία αλλά αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι τουλάχιστον το τέλος αυτής της εβδομάδας», ανέφερε σε δήλωσή του το παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η 94χρονη σύζυγός του παραμένει στο κάστρο του Ουίνδσορ, την κατοικία της στο δυτικό τμήμα του Λονδίνου όπου διαμένει το ζεύγος κατά τη διάρκεια του lockdown που έχει επιβληθεί λόγω της COVID-19.

Τον Δεκέμβριο του 2019, ο πρίγκιπας Φίλιππός – ο οποίος γίνεται 100 τον Ιούνιο – είχε εισαχθεί και πάλι στο νοσοκομείο ως «προληπτικό μέτρο» και δέχτηκε τη φροντίδα των γιατρών για μια «προϋπάρχουσα κατάσταση». Βγήκε την παραμονή των Χριστουγέννων και πέρασε τις γιορτές με τη βασίλισσα.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος γιόρτασαν τα 73 χρόνια γάμου τους. Μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα και μία φωτογραφία τους να ανοίγουν μια κάρτα που είχαν φτιάξει για αυτούς τα παιδιά του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, γεννήθηκε το 1921 στην Ελλάδα, πριν η οικογένειά του εξοριστεί από τη χώρα όταν ο ίδιος ήταν βρέφος.

Ο αρχικός του τίτλος ήταν «πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας», αλλά μετά τον αρραβώνα του με την Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου χρίστηκε «Δούκας του Εδιμβούργου».