Η ηγεσία του Ισραήλ εξετάζει ακόμη τη συμφωνία για μια εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ και η Χαμάς έχουν ήδη συμφωνήσει σε μια εκεχειρία από αύριο Παρασκευή.

Ο αξιωματούχος αυτός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επεσήμανε ότι εξ όσων γνωρίζει η συμφωνία για μια εκεχειρία δεν έχει οριστικοποιηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις που διεξάγονται στην Αίγυπτο για το θέμα συνεχίζονται.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι μόνο οι ισραηλινοί αξιωματούχοι που βρίσκονται στο Κάιρο έχουν εγκρίνει τη συμφωνία. «Εξ όσων γνωρίζω τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί και οι συζητήσεις συνεχίζονται», επεσήμανε η πηγή αυτή.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από τον ίδιο αξιωματούχο ότι το Ισραήλ και το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς συμφώνησαν σε μια εκεχειρία στη Γάζα από αύριο Παρασκευή στις 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Οι πρωταγωνιστές της σύγκρουσης «κατέληξαν σε συμφωνία για μια εκεχειρία από αύριο στις 06:00 το πρωί», είχε πει.

Ο αξιωματούχος είχε σημειώσει ότι το συμβούλιο ασφαλείας της κυβέρνησης του Ισραήλ ενέκρινε την εκεχειρία αφού μια αντιπροσωπεία της χώρας είχε συζητήσεις για το θέμα στην Αίγυπτο.

Από την πλευρά της ένας εκπρόσωπος του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς, ο Φάουζι Μπάρχουμ, δήλωσε: «Δεν έχουμε πληροφορίες ότι έχει συναφθεί μια τέτοια συμφωνία».

Στο Κάιρο οι αιγυπτιακές αρχές που παίζουν τον ρόλο του μεσολαβητή μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς επίσης δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν μια συμφωνία.

Σύμφωνα με τον Χάζεμ Αμπού Σανάμπ, έναν αξιωματούχο της Φάταχ, του κινήματος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, που βρίσκεται στο Κάιρο, «υπάρχει κάτι στο τραπέζι, όμως τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη».