Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα έπληξε την πόλη Ασκελόν, στο νότιο Ισραήλ, αμέσως μετά τη λήξη της ανθρωπιστικής εκεχειρίας που τηρήθηκε σήμερα επί πέντε ώρες έπειτα από αίτημα του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Στις 15:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), μόλις έληξε η ανθρωπιστική εκεχειρία, μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα έπληξε την Ασκελόν».

Η ρουκέτα προσγειώθηκε σε ένα άδειο χωράφι στην παραθαλάσσια αυτή πόλη, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα.

Παράλληλα και το Ισραήλ εξαπέλυσε την πρώτη του αεροπορική επιδρομή εναντίον της Λωρίδας της Γάζας μετά τη λήξη της προσωρινής εκεχειρίας, την οποία σεβάστηκαν και οι δύο πλευρές.

Στο μεταξύ η υπηρεσία του ΟΗΕ για την αρωγή των παλαιστίνιων προσφύγων (UNRWA) ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε για πρώτη φορά ρουκέτες σε ένα από τα σχολεία της στη Γάζα.

«Εχθές στη διάρκεια μιας τακτικής επιθεώρησης στα κτίρια της η UNRWA εντόπισε περίπου 20 ρουκέτες κρυμμένες σε ένα άδειο σχολείο στη Λωρίδα της Γάζας. Η UNRWA καταδικάζει έντονα την ή τις οργανώσεις που είναι υπεύθυνες για την τοποθέτηση όπλων σε μια από τις εγκαταστάσεις της», σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας, στην οποία διευκρινίζεται ότι είναι το «πρώτο» συμβάν αυτού του είδους.

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι κρύβει όπλα σε πολιτικές εγκαταστάσεις και ότι με αυτό τον τρόπο χρησιμοποιεί «ανθρώπινες ασπίδες» για να εξηγήσει τον μεγάλο αριθμό των αμάχων που σκοτώνονται από τις επιδρομές του στρατού που έχουν στόχο να εμποδίσουν τη Χαμάς να πλήττει με τις ρουκέτες της το εβραϊκό κράτος.

Εξάλλου η οικία του επικεφαλής του γαλλικού προξενείου στη Γάζα, του Μάτζντι Σάκουρα, ενός γαλλοπαλαιστίνιου, υπέστη ζημιές σήμερα από μια αεροπορική επιδρομή του ισραηλινού στρατού.

Εξάλλου το γειτονικό σπίτι από αυτό που ζουν τα παιδιά του, στη συνοικία αλ Σουντάνια, καταστράφηκε ολοσχερώς από μια δεύτερη αεροπορική επιδρομή, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που ανέβασε ο Σάκουρα στη σελίδα του στο Facebook.

Κανένα μέλος της οικογένειας του Σάκουρα δεν βρισκόταν στο εσωτερικό των δύο σπιτιών την ώρα των επιδρομών.