Οι φανατικοί οπαδοί του Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούν να τον έχουν πλέον και στο κινητό τους. Δεν αναφερόμαστε σε φωτογραφία του, αλλά σε ένα iPhone το οποίο έχει χαραγμένο πάνω του –στο πίσω μέρος του- το πρόσωπο του Ρώσου προέδρου. Κοινώς το Πούτιν-phone

Για να αποκτήσει κάποιος το κινητό που θα κυκλοφορήσει, θα χρειαστεί να πληρώσει 3.200 ευρώ ή αλλιώς 4.300 δολάρια. Μόνο φθηνό δεν είναι, αλλά η εμφάνιση του μπορεί να χαρακτηριστεί άκρως εντυπωσιακή, καθώς είναι χρυσό –και μάλιστα 18 καρατίων. Έτσι, απευθύνεται περισσότερο σε πλούσιους εκκεντρικούς ή απλώς σε όσους λατρεύουν τον Πούτιν και… μπορούν.

Το επίσημο όνομα αυτού «Caviar Supremo Putin». Η ρωσική εταιρεία που το λανσάρει συνδυάζει τη συσκευή της Apple με το ιταλικό design και επενδύει στο στάτους του Ρώσου προέδρου, ο οποίος κάνει ιππασία χωρίς μπλούζα και ταυτόχρονα κυβερνά ένα έθνος. «Ο πρόεδρος Πούτιν έχει γίνει σύμβολο για τη νέα γενιά, ως ένας γεμάτος θέληση και αποφασιστικότητα ηγέτης. Η εταιρεία τον διάλεξε ως μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της εποχής μας», υποστηρίζει η εταιρεία. «Είναι η καλύτερη έκφραση πατριωτισμού», συμπληρώνει, στο δελτίο Τύπου της.

Κι απ’ ότι φαίνεται, οι ιθύνοντες της εταιρείας έχουν… πέσει μέσα, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση από την Public Opinion Foundation, το 66% των Ρώσων επιθυμεί να συνεχίσει να είναι πρόεδρος ο Πούτιν για άλλη μια θητεία.

Πάντως, πρέπει να σημειώσουμε ότι πέραν του Πούτιν, το τηλέφωνο έχει πάνω του χαραγμένο το έμβλημα της ρωσικής ομοσπονδίας και τους πρώτους στίχους του ρωσικού εθνικού ύμνου.