Είναι «πολύ πιθανόν» ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν να προσβλήθηκε από την Covid-19 κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε απόψε η γαλλική προεδρία και αναμετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο Μακρόν βρίσκεται σε καραντίνα στο Μέγαρο των Ηλυσίων αλλά συνεχίζει να εργάζεται εξ αποστάσεως και να διαχειρίζεται τα κρατικά ζητήματα.

Το απόγευμα της Πέμπτης μίλησε μέσω βιντεοδιάσκεψης σε ένα συνέδριο σχετικά με τη γαλλική πολιτική παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ήταν καθισμένος πίσω από ένα γραφείο και φορούσε ζιβάγκο, σακάκι καθώς και μάσκα προσώπου.

Οι πρώτες εικόνες του Εμάνουελ Μακρόν μετά την ανακοίνωση πως νοσεί από κορονοϊό

Αντιμέτωπος με τον κορονοϊό ήρθε και ο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς διαγνώστηκε θετικός, όπως ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία. Ο ίδιος θα τεθεί σε απομόνωση επτά ημερών και θα συνεχίσει να εργάζεται και να εκτελεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως. Κάτι που ήδη έκανε…

Μετά το αίτημα που έκανε στο ιατρικό του επιτελείο, ο Μακρόν μίλησε για περίπου 6 λεπτά σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε αναφορικά με την ενημέρωση της πορείας της πανδημίας στη χώρα. Φορούσε μάσκα και ήταν απομονωμένος σε ένα δωμάτιο.

Από την πλευρά της, η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν, υποβλήθηκε σε εξέταση και βρέθηκε αρνητική, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το γραφείο της.

Ο 42χρονος Μακρόν προσβλήθηκε από την Covid-19 και το γεγονός αυτό πυροδότησε έναν μαραθώνιο ιχνηλάτησης σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αφού τις τελευταίες ημέρες ο Γάλλος ηγέτης είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με πρωθυπουργούς άλλων χωρών και άλλους πολιτικούς αξιωματούχους.