Την έντονη ανησυχία της για τα σχέδια του Ισραήλ να κατασκευάσει περισσότερους οικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη εκφράζει η γερμανική κυβέρνηση. Τα ισραηλινά σχέδια αποτελούν απάντηση στη δημιουργία παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας με την υποστήριξη των ισλαμιστών της Χαμάς, οι οποίοι αντιτίθενται στην ύπαρξη του εβραϊκού κράτους.

«Η γερμανική κυβέρνηση ανησυχεί πολύ με την είδηση αυτή επειδή αυτό το βήμα δημιουργεί την απειλή να καταστούν ακόμη δυσκολότερες οι προσπάθειες να συνεχισθούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους», δήλωσε η Γερμανίδα κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς.

Η εκπρόσωπος κάλεσε τις δύο πλευρές να αποφύγουν τα προκλητικά βήματα και δήλωσε πως η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε από την ισραηλινή κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε πρόσκληση υποβολής προσφορών για την ανέγερση κατοικιών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.