Το Twitter προχώρησε επισήμως στην επ’ αόριστον αναστολή του λογαριασμού του Steve Bannon, του πρώην κορυφαίου συμβούλου του Τραμπ, μετά το βίντεο που ανέβασε και έλεγε πως πρέπει τόσο ο δρ Φάουτσι όσο και ο διευθυντής του FBI, Christopher Wray, να αποκεφαλιστούν.

Το αδιανόητο σχόλιο έγινε σε βίντεο που ανέβηκε σε Facebook, YouTube και Twitter. Ο Bannon ισχυρίστηκε ψευδώς πως ο Τραμπ ήταν ο νικητής των εκλογών, παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα σε πολλές πολιτείες ήταν ακόμα ανοιχτό, προσθέτοντας πως θα πρέπει να απολύσει τους Φάουτσι και Wray.

Δεν έμεινε όμως εκεί: «Θα παλούκωνα τα κεφάλια τους. Σωστά. Θα τα έβαζα στις δυο γωνίες του Λευκού Οίκου ως προειδοποίηση στους ομοσπονδιακούς γραφειοκράτες. Είτε πας με τα νερά του προγράμματος είτε εξαφανίζεσαι».

Το σχόλιο έγινε σε ζωντανή σύνδεση στη διαδικτυακή εκπομπή του Bannon «War Room: Pandemic». Το Facebook το κατέβασε έπειτα από 10 ώρες και 200.000 views, μιλώντας για υποκίνηση σε βία.

Το ίδιο έκανε και το YouTube, αν και το Twitter το πήγε ακόμα πιο μακριά, αναστέλλοντας μόνιμα τον λογαριασμό του Bannon.