Μια όμορφη ρωσίδα επιστήμονας και μοντέλο εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμά της, έλειπε ωστόσο ο αντίχειράς της. Το κομμένο δάχτυλο βρήκε τελικά η αστυνομία στο σπίτι ενός άντρα, τον οποίο υποπτεύονται οι αρχές ότι χρησιμοποίησε τον αντίχειρα για να ξεκλειδώσει το κινητό του θύματος.

Το γυμνό σώμα της 34χρονης Ekaterina Antontseva βρήκε ο σύντροφός της όταν επέστρεψε από επαγγελματικό ταξίδι.

Η Antontseva ήταν βιοχημικός στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Sun», και εργαζόταν περιστασιακά ως μοντέλο. Τη βρήκαν στραγγαλισμένη στο σπίτι της.

Ο ύποπτος που έχει στα χέρια της η αστυνομία, ο 36χρονος Artyom, όπως κατονομάζεται, είναι gamer και ελέγχεται για την πιθανή εμπλοκή του στον φόνο της γυναίκας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποίησε το δάχτυλο της Antontseva για να ξεκλειδώσει το κινητό της και να στείλει μηνύματα πως ήταν υποτίθεται άρρωστη και θα απουσίαζε από την εργασία της.

Η αστυνομία πιστεύει πως ο ύποπτος είχε δανείσει λεφτά στη γυναίκα, γεγονός που κατέληξε σε καυγά για το πότε θα του τα επιστρέψει. Σύμφωνα με τη «Sun», μετά τον φόνο ο δράστης σφράγισε τα ανοίγματα σε πόρτες και παράθυρα για να εγκλωβιστεί στο εσωτερικό η δυσοσμία και να μην υποπτευτούν κάτι οι γείτονες.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο pdmnews.ru., ο επικεφαλής του μικροβιολογικού εργαστηρίου που εργαζόταν η τραγική γυναίκα, Dr. Mark Shamtsyan, δήλωσε πως «όλοι την αγαπούσαμε και τη σεβόμασταν … Αγαπούσε τη δουλειά της, αγαπούσε να δουλεύει με φοιτητές, ήταν καλή ερευνήτρια και καθηγήτρια».