Στο μικρό χωριό Nijmapur στο κρατίδιο Uttar Pradesh της Ινδίας, ο 6χρονος Amar Singh λατρεύεται σαν θεός. Ο λόγος είναι πως το αγόρι έχει στη βάση της πλάτης του μία τούφα μαλλιά που φτάνουν σε μήκος τα 30 εκατοστά και μοιάζουν με ουρά.

Η οικογένειά του και οι ντόπιοι πιστεύουν πως η «ουρά» αυτή είναι ένα σημάδι πως συνδέεται με τον ινδουιστικό θεό Hanuman, θεότητα που μοιάζει με μαϊμού.

Η οικογένειά του πιστεύει επίσης, σύμφωνα με τη Daily Mail, πως το αγόρι μοιάζει με αγελάδα (!) – ζώο που λατρεύεται ως ιερό στην ινδουιστική κουλτούρα, άποψη που ενισχύεται και από την αγάπη του Amar για τις αγελάδες. Αυτό, λένε, αποτελεί περαιτέρω απόδειξη πως ο 6χρονος είναι μία θεϊκή ύπαρξη.

Η οικογένεια λέει πως ο Amar γεννήθηκε με την τούφα των μαλλιών στη ράχη του και πως αυτή με τα χρόνια μάκρυνε.
Κατά τα άλλα είναι ένα υγιές και συνηθισμένο αγόρι με καλές επιδόσεις στο σχολείο.

«Είναι πολύ αγαπητός, όλοι τον θεωρούν σύμβολο του θεού», λέει ο πατέρας του Ajmer Singh, εξηγώντας πως παρότι θα μπορούσαν εύκολα να κόψουν την «ουρά» του, δεν θέλουν γιατί τη θεωρούν δώρο θεού.

Η εξήγηση πάντως για την «ουρά» του Amar είναι πιο απλή: οφείλεται στην εκ γενετής αναπτυξιακή διαταραχή «spina bifida» που προκαλεί τέτοιου είδους φαινόμενα. Εκτιμάται πως εντοπίζεται σε ένα στα 2.500 παιδιά.

Δείτε τις φωτογραφίες

Δείτε και τον Chandre Oraon, το… αντίπαλο δέος του μικρού Amar Singh