Τις έντονες ανησυχίες της βρετανικής κυβέρνησης για τις εξελίξεις στην Ουκρανία εξέφρασε το Βρετανικό υπουργείο εξωτερικών στον Ρώσο Πρεσβευτή που υπηρετεί στο Λονδίνο.

Παράλληλα το Ηνωμένο Βασίλειο καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σε κατεπείγουσα συνεδρίαση για να δει πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Την ίδια στιγμή ο βρετανός υπουργός εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ με νεότερη του ανακοίνωση εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για «την κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία» αλλά και «την έντονη αντίθεση της Βρετανίας για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφος της χώρας».

Αύριο εξάλλου, εκτός απροόπτου, ο Γουίλιαμ Χέιγκ αναμένεται να «ταξιδέψει στην Ουκρανία όπου θα έχει συνομιλίες με τους επικεφαλής της προσωρινής Ουκρανικής κυβέρνησης, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί διπλωματική λύση και να αποκλιμακωθεί η ένταση που έχει δημιουργηθεί», ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο εξωτερικών νωρίτερα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.