Ήταν μόλις πριν από δύο μήνες όταν ο μεσόκοπος δικηγόρος Steven Reisman εθεάθη στα παρασκήνια συναυλίας χιπ-χοπ και κάποιοι άρχισαν να αναρωτιούνται ποιος είναι ο λευκός που έδινε αβέρτα χαρτονομίσματα 2 δολαρίων.

Πολλοί τον είχαν βέβαια ξαναδεί εδώ κι εκεί και δεδομένης της οικειότητάς του με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της χιπ-χοπ σκηνής, υπέθεταν με σχετική ασφάλεια ότι πρέπει να είναι ο δικηγόρος τους, αν και ελαφρώς διαφορετικός από τους άλλους κοστουμάτους των παρασκηνίων: αυτός ο νομικός σύμβουλος γουστάρει τη μουσική!

Ήταν όμως όντως δικηγόρος; Κι αν ναι, τι παίζει με τα σπάνια χαρτονομίσματα των 2 δολαρίων που όλοι τον είχαν δει να πασάρει αφειδώς;

«Μου έχει δώσει στα σίγουρα 2δόλαρο», ισχυρίζεται παράγοντας της χιπ-χοπ, «δεν έχω όμως ιδέα ποιος είναι. Δικηγόρος, μάλλον. Φαίνεται πάντως να έχει τον σκοπό του». Αντίστοιχες μαρτυρίες και από άλλους συνεργάτες γνωστών χιπχοπάδων σκιαγραφούσαν μια εικόνα που όλοι ήξεραν, κανείς όμως δεν γνώριζε πραγματικά.

Δικηγόρος τίνος; Ποια φίρμα εκπροσωπεί; Και κυρίως, τι έκανε στα παρασκήνια των συναυλιών του Drake ή του Jay-Ζ, αγκαλιά με τους αστέρες, πάντα χαμογελαστός, να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις και το σήμα-κατατεθέν του, τα σπάνια και συλλεκτικά πλέον χαρτονομίσματα των 2 δολαρίων;

Τα βλέπουμε στο Instagram του Elliott Wilson, με το caption «Steve».

Στα παρασκήνια της συναυλίας του Jay-Z.

Και μαντέψτε πού βρήκε ο 2 Chainz τα χαρτονομίσματα των 2 δολαρίων;

Κι εδώ ο Jay με την Beyonce και ένα πάκο 2$.

Αλλά και η Beyonce κράτησε μερικά για πάρτη της, όπως ανακοίνωσε μέσω Instagram!

Και βέβαια ο Drake με το γνώριμο πάκο των 2$.

Ακόμα και ο Bieber εθεάθη στο γνώριμο μοτίβο.

Όπως και ο τραγουδιστής των Vampire Weekend, Ezra Koenig.

Και πού νομίζετε βρέθηκαν τα χαρτονομίσματα των 2$ που έπεφταν βροχή στο πρόσφατο βιντεοκλίπ του Eminem;

Έχει η κίνηση συμβολική σημασία κι αν ναι, ποια; Κι εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίεργα για τον δικηγόρο των Jay-Ζ, Kanye και Drake επ ονόματι «Steve», αν και κανείς στο περιβάλλον τους δεν ξέρει να έχουν οι δημοφιλείς μουσικοί τέτοιο νομικό σύμβουλο!

Δείτε τον στο «Made In America».

Και με τον Big Sean.

Ακόμα και στο Instagram του Macklemore φιγουράρει!

Και φυσικά πλάι στον Yeezy.

Κοιτώντας λοιπόν κανείς προσεκτικά, ο Steven Reisman είναι παντού. Με όλους, μέσα σε όλα, να πασάρει περιχαρής τα 2$ που τον έκαναν γνωστό.

Σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή της Αμερικής μάλιστα (Live with Kelly and Michael), ο Michael Strahan τον προλόγησε: «Ο φίλος μου Steven Reisman, μεγαλοδικηγόρος της Νέας Υόρκης, ήρθε στο σόου την προηγούμενη βδομάδα, και κάθε φορά που τον βλέπω δίνει σε όλους χαρτονομίσματα των 2 δολαρίων! Για καλή τύχη!». Και η Kelly σχολίασε: «Ναι! Έχω κι εγώ τέτοιο χαρτονόμισμα!».

Και βέβαια, όπως εξάλλου και κάθε άλλη εμφάνιση του Reisman, καλύπτεται από μυστήριο. Παρά το γεγονός ότι τους ξέρει όλους, κανείς δεν φαίνεται να ξέρει ποιος πραγματικά είναι ο αινιγματικός συνήγορος.

Γιατί είναι άλλο να κολλάς χέρια με τον Drake…

Και άλλο να κάνεις παρέα μαζί του, σε κοινές εξόδους.

Όσο για τη συχνότητα με την οποία μοιράζει αφειδώς τα 2$, οι φήμες κάνουν λόγο για 50.000-70.000 δολάρια τον χρόνο! Ιστορίες κυκλοφορούν για τον δικηγόρο πολλές, όπως ότι κάθεται έξω από συναυλίες χιπ-χοπ και δίνει εισιτήρια σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το ποσό και άλλες τέτοιες αγαθοεργίες.

Ώρα λοιπόν για αποκαλύψεις. Ο Reisman είναι πράγματι δικηγόρος σε πρεστιζάτη φίρμα της Νέας Υόρκης (Curtis, Mallet-Prevost, Colt & Mosle), ενώ το μόνο που τον συνδέει με όλους αυτούς τους καλλιτέχνες είναι η αγάπη του για το χιπ-χοπ! Τίποτα σκοτεινό δεν κρύβεται από πίσω, με τον ίδιο να είναι εδώ και πολλά χρόνια παντρεμένος και να έχει τρία παιδιά.

Κι αυτός είναι ο λόγος που όλοι μεν ξέρουν τον δικηγόρο, κανείς ωστόσο δεν γνωρίζει τι εκδούλευση κάνει για τους αστέρες! Γιατί πολύ απλά οι χιπχοπάδες τον εκτιμούν για την πλάκα που έχει, για το γεγονός ότι κάθεται πάντα πρώτη σειρά και ξέρει όλους τους στίχους και για το «μαγικό» του φυσικά με τα σπάνια χαρτονομίσματα.

Ο ίδιος δεν είχε καν σχεδιάσει την οικειότητά του με τους τραγουδιστές της χιπ-χοπ, αυτό ήταν κάτι που προέκυψε στην πορεία. Κι αυτό γιατί ο ένας λέει στον άλλον ότι πρέπει κάποια στιγμή να γνωρίσει τον Steve Reisman, που είναι καταπληκτικός τύπος, κι έτσι γίνεται συνήθως η γνωριμία. Ο δικηγόρος δίνει ένα πάκο 2$ σε έναν, αυτός μοιράζει μερικά σε έναν άλλο και πριν το καταλάβεις το πάκο καταλήγει στον αέρα του βιντεοκλίπ του Eminem. Απίστευτη ιστορία, πραγματικά!

Όσο για το χόμπι του με τα 2 δολάρια, που θεωρούνται στην Αμερική τυχερά λόγω της σπανιότητάς τους, κατέληξε στην ιδέα όταν πήρε ρέστα από ταξιτζή και ανάμεσά τους βρήκε το τυχερό χαρτονόμισμα. Ψάχνοντας εκείνη την εποχή να δώσει πίσω στην κοινωνία λίγα απ’ όσα έχει βγάλει από τη δουλειά του, κατέληξε στην ιδέα να κάνει τους ανθρώπους να νιώσουν λίγο πιο τυχεροί.

Και βέβαια δεν τα δίνει μόνο στα μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, αλλά σε όλους: ρέστα σε ταξί και φαστ φουντ, συμβολικές δωρεές σε άστεγους, ακόμα και «αδέσποτα» τα αφήνει στο μετρό να τα βρει κάποιος πραγματικά τυχερός. Ακόμα και ο Γουόρεν Μπάφετ έχει το δικό του, το οποίο έδειξε περιχαρής στον δικηγόρο 8 χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση! Και ο Μπιλ Κλίντον το ίδιο.

Ο άνθρωπος που αποφάσισε λοιπόν να σκορπίσει καλή τύχη ολόγυρά του είναι πλέον στα στόματα των διασημοτήτων της μουσικής, πολλοί εκ των οποίων έχουν αναλάβει το έργο να σκορπίσουν το μήνυμά του, δίνοντας και οι ίδιοι στους θαυμαστές τους χαρτονομίσματα των 2 δολαρίων. Όσο για τη φήμη του Reisman, οι περισσότεροι πρωταγωνιστές της χιπ-χοπ σκηνής δηλώνουν φανατικοί θαυμαστές του…

Όσο για τη μουσική που λατρεύει, τη χιπ-χοπ, που δεν είναι σε τελική το αγαπημένο είδος των μεσόκοπων λευκών δικηγόρων της καλής κοινωνίας(!), ο ίδιος δηλώνει: «ποιο είναι το μόνο πράγμα που υπερβαίνει φυλές, χρώματα, τάξεις, εθνικότητες, θρησκείες και χρήματα; Η μουσική»!