Μαας: Αίρεται στις 15 Ιουνίου η ταξιδιωτική οδηγία για τις χώρες της Ε.Ε.

Στην ίδια απόφαση συμπεριλαμβάνονται Μεγάλη Βρετανία, Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία και Λιχτενστάιν


ΚΟΣΜΟΣ
23:25
27/05/2020
Μαας: Αίρεται στις 15 Ιουνίου η ταξιδιωτική οδηγία για τις χώρες της Ε.Ε.
loading

Σύμφωνα με δήλωση που πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης (27/05) ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, η χώρα του θα άρει στις 15 Ιουνίου πρώτα για τα 26 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ταξιδιωτική οδηγία της, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή εν ισχύ για όλον τον κόσμο.

Σε ζωντανή συζήτηση που είχε μέσω Instagram με την εκπρόσωπο της νεολαίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο Ζάαρλαντ, Κίρα Μπράουν, δήλωσε ότι οι χώρες της Ε.Ε. θα είναι οι πρώτες για τις οποίες θα αρθεί η σχετική προειδοποίηση, ενώ στην ίδια απόφαση θα συμπεριληφθούν η Μεγάλη Βρετανία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ελβετία και το Λιχτενστάιν.

Σε ό,τι αφορά δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς, όπως η Τουρκία, ο Μαας είπε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το συγκεκριμένο σχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών επρόκειτο αρχικά να τεθεί προς έγκριση στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, η συζήτησή του ωστόσο αναβλήθηκε, λόγω διαφορετικής προσέγγισης που εξέφρασε η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) του πρωθυπουργού της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Die Zeit»- χαρακτήρισε την πρόταση του κ. Μάας «μονόπλευρη» και ζήτησε να ασχοληθεί προηγουμένως με το θέμα η κυβερνητική επιτροπή.

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε, σύμφωνα με το δίκτυο RND και ο υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι πολλές ταξιδιωτικές επιλογές μπορεί να οδηγήσουν σε νέο κύμα της πανδημίας. Το ζήτημα αναμένεται πάντως να κλείσει οριστικά στην συνεδρίαση της 3ης Ιουνίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει