Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, η οποία παρέμενε κλειστή από τις 10 Μαρτίου, άνοιξε και πάλι τις πύλες της σήμερα γύρω στις 10:00 (ώρα Ελλάδας) με τα μέτρα προφύλαξης που απαιτούνται εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19.

Παρουσία πολυάριθμων αστυνομικών που φορούσαν μάσκα, λίγοι επισκέπτες έκαναν ουρά τηρώντας απόσταση περίπου δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον για να μπουν στη βασιλική, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να μπουν στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου αφού προηγουμένως θερμομετρηθούν και απολυμάνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού Ματέο Μπρούνι είπε ότι η σάρωση για πυρετό θα πραγματοποιείται τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας τις Κυριακές και τις ημέρες των θρησκευτικών εορτών .

Είπε επίσης, ότι αξιωματούχοι σε κάθε βασιλική θα αποφασίσουν τον μέγιστο αριθμό των ανθρώπων που θα μπορούν να εισέλθουν με ασφάλεια στον ιερό ναό και ότι η αστυνομία του Βατικανού, η ιταλική αστυνομία και εθελοντές θα ελέγχουν τη ροή.