Ένα αγοράκι τεσσάρων ετών από την Κίνα, που οι γονείς του το άφηναν να παίζει σκίζοντας παλιά βιβλία… έκανε «χίλια κομματάκια» τις αποταμιεύσεις των γονιών του!

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, το 4 ετών παιδί από την περιοχή Xi’an της επαρχίας Shaanxi, βρήκε κάτω από ένα κρεβάτι τα χαρτονομίσματα που μάζευαν επί χρόνια οι γονείς του και… αποφάσισε να παίξει μαζί τους… δηλαδή να τα σκίσει.

Η 28χρονη μητέρα του παιδιού το άφησε μόνο του μέσα στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού και αυτό από την έμφυτη περιέργειά του κατάφερε να ανακαλύψει το μικρό «θησαυρό» που κρυβόταν κάτω από το κρεβάτι μέσα σε ένα κουτί.

Μέσα στο κουτί βρήκε 3.600 ευρώ, τα οποία έσκισε ενώ οι γονείς του βρίσκονταν στο διπλανό δωμάτιο.

«Δεν έχουμε πολύ χρόνο για διάβασμα, έτσι δε δώσαμε και πολύ σημασία όταν άρχισε να σκίζει παλιά βιβλία που είχαμε στο σπίτι. Άλλωστε στην αγορά πουλάνε πολύ φτηνά παλιά βιβλία, κι εκείνος ήταν πολύ χαρούμενος όταν το έκανε αυτό. Πίστευα ότι αν τον άφηνα μόνο του με ένα παλιό βιβλίο για μια ώρα δε θα γινόταν και τίποτε τρομερό. Εμείς ήμασταν στο διπλανό δωμάτιο και τον ακούγαμε που τα έκανε… μικρά κομματάκια. Οι γονείς μου μας έλεγαν ότι δεν είναι καλή αυτή η συμπεριφορά και τώρα συνειδητοποιώ πόσο δίκιο είχαν. Αυτά τα λεφτά ήταν όλες οι αποταμιεύσεις μας και σκοπεύαμε να τα βάλουμε ως προκαταβολή για να αγοράσουμε ένα νέο διαμέρισμα» είπε η μητέρα του παιδιού.

Ευτυχώς για εκείνους, καταλήγει το δημοσίευμα, μια τράπεζα δέχτηκε να ανταλλάξει τα σκισμένα χαρτονομίσματα με καινούρια.