Αν θέλετε να γευτείτε τα ιδιαίτερα αρώματα της σαμπάνιας, θα πρέπει, σύμφωνα με τους ειδικούς να την κρατήσετε δροσερή… τόσο που να μην κινδυνεύσετε ούτε από… βγαλμένο μάτι!

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Reims Champagne-Ardenne στη Γαλλία ανακάλυψαν ότι όσο πιο ζεστό είναι ένα μπουκάλι αφρώδους οίνου, τόσο πιο γρήγορα «ταξιδεύει» ο φελλός του όταν ανοιχτεί!

Μάλιστα, η ταχύτητα αυτή κυμαίνεται από 40 χιλιόμετρα την ώρα όταν το μπουκάλι διατηρείται σε θερμοκρασία 4 βαθμών Κελσίου, έως 55 χιλιόμετρα την ώρα, αν φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτό οφείλεται στα αέρια μέσα στις φυσαλίδες, οι οποίες κινούνται πιο γρήγορα σε πιο θερμές θερμοκρασίες… αυξάνοντας την ταχύτητα με την οποία πετάγεται ο φελλός, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Το ένα πέμπτο των τραυματισμών στο μάτι την περασμένη χρονιά, οφειλόταν σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας, σε… ιπτάμενους φελλούς από μπουκάλια σαμπάνιας.